Vali Ceylan sağlık  çalışanlarını ağırladı

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram Zengin, Halk Sağlığı Hizmetle

GÜNDEM 5.09.2018 17:39:00 0
Vali Ceylan sağlık  çalışanlarını ağırladı

 

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram Zengin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Uzman Hacer Tekgöz’ü ağırlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, tüm sağlık çalışanlarının haftalarını kutladı.

SAĞLIK HİZMETLERİ KONUSUNDA BİLGİ VERDİLER

Ziyarette Tekirdağ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mustafa Dönmez ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram Zengin, birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik aile hekimliği ve toplum sağlığı hizmetleri, bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri, bebek ve çocuklarımıza yönelik yenidoğan işitme taraması, görme taraması ve gelişimsel kalça displazisi taraması faaliyetleri, 15-49 yaş kadın izlemleri, evlilik öncesi danışmanlık, gebe bilgilendirme sınıfı, doğum öncesi ve lohusalık dönemi izlemleri, gebelik ve süt verme dönemimde D vitamini desteği, sezaryen oranının azaltılması ve normal doğumun teşviki programları konusunda bilgi verirken, aynı zamanda ulusal aşı programı faaliyetleri, bulaşıcı hastalıklara yönelik izlemler, çevre sağlığı faaliyetleri, içme-kullanma suyu, ambalajlı sular, kaplıca suları, yüzme havuzları ve yüzme suları ile ilgili denetleme ve izleme çalışmaları, tütün denetimleri, meme, rahim ağzı, kalın bağırsak kanserlerinin erken teşhisine yönelik tarama faaliyetleri, toplum ruh sağlığı hizmetleri, sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili danışmanlık hizmetleri ve farkındalık çalışmaları, beslenme dostu okul programı çalışmaları, göç sağlığı hizmetleri, kronik hastalıklar ve yaşlı sağlığı kapsamında çalışmalar, verem savaş hizmetleri, mobil ağız ve diş sağlığı taramaları ve okullara yönelik sağlık taraması faaliyetleri ile ilgili de bilgiler aktardı. 

EL EMEĞİ TABLOYU TAKDİM ETTİ

İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Mustafa Dönmez Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’a 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası anısına Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından kanser tedavisi görmüş hastaların rehabilitasyonu amacıyla düzenlenen resim kursunda el emeği ile yapılan yağlı boya tablosunu takdim etti.

Haber / Özge MERİÇ