'Müteahhidin ekmeğine tereyağı sürüyorsunuz'

Kapaklı Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. 24 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Kapaklı Belediyesi tarafından

SİYASET 5.09.2018 16:41:00 0

 

 

Kapaklı Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. 24 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan ihale kapsamında yolların asfaltlanması için Karaağaç’ta açılan, fakat sonrasında AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın girişimleri sonucu Tekirdağ Valiliği tarafından kapatılan ‘Asfalt Plenti’ de gündeme geldi.

 

 

AK Partililer, Kapaklı’ya hizmet yapılmasına değil, asfalt plentinin yerine karşı olduklarını belirtirken, Başkan İrfan Mandalı da “Siz müteahhidin ekmeğine tereyağı sürüyorsunuz. Artan fiyatlardan dolayı firma zaten ihalenin fesh edilmesi için fırsat bekliyor. Yaklaşık 11 milyonluk asfalt söz konusu. Gelin mühür sorununu çözün ve belediyeyi zarar ettirmeden asfalta başlayalım” dedi.

 

 

Ağustos ayında tatil yapan Kapaklı Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı dün saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

KAPAKLI MECLİSİ TOPLANDI

Gündem öncesi 4 ek dilekçe gündeme eklenirken, AK Parti grubu da 2 önerge sundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya’nın İdlib’e düzenlediği saldırıyı anımsatan Mandalı “Biz Rusya’yı dostane bir şekilde görmeye çalışıyoruz ama Amerikan modelini onlar da uygulamaya başladılar. Türkiye Cumhuriyetini hep beraber koruyup kollamamız gerekiyor” dedi. Arabistan’ın Türkiye’yi yalnız bıraktığını söyleyen Mandalı “Müslüman alemini temsil etmeye çalışan devletler de tavşana kaç, tazıya tut taktiğini uyguluyor” dedi. Ekonomi ile ilgili de konuşan Mandalı “Hep birlikte ekonomiyi negatiften pozitife getirmeyi başaracağız” dedi.

“YER VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ”

Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat da “Bizi darbe ile çökertemeyen mihraklar ekonomi ile çökertmeye çalışıyor. Bunu da başaramayacaklar. Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Bunu hepimiz biliyoruz. İnşallah bunu da atlatacağız” dedi.  Kapaklı’nın hizmet alması için herkesin gayret etmesi gerektiğini söyleyen Kanat “Karaağaç’taki asfalt şantiyesi ile ilgili dedikodular var. Biz yapılan hiçbir hizmete karşı olmadık. Ama öyle bir atmosfer oluşturuluyor ki sanki biz asfalta karşıyız, sanki orada şantiye olmazsa asfalt yapılmayacak. Asfalt yapan her firmaya yer vermek zorunda değiliz. Biz şantiyenin yerine karşıyız. Yerleşim yerine yakın olmasaydı biz de karşı olmayacaktık. Siz yeter ki hizmet yapın, biz size her türlü desteği vereceğiz” dedi.

BELEDİYENİN YÜZDE 100 ZARARI VAR

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Birileri tarafından yapılan lüzumsuz açıklamaların ardından, asfalt plenti mühürlendi. Bu arkadaşlarımız bunda samimiyseler mühür sorununu çözsünler. Pınarça’da yapılması planlanan termik santrale niye karşı gelmediler. Doğaya zararı olsa, Saray’da da Karayolları’na ait sabit asfalt plenti var. Bizimki sabit kalmayacak, Ağustos 2019’da sökülecek. Siz müteahhidin ekmeğine tereyağı sürüyorsunuz. Artan fiyatlardan dolayı firma zaten ihalenin fesh edilmesi için fırsat bekliyor. 11 milyonluk asfalt söz konusu. Kapaklı Belediyesi yüzde 100 zarara uğrayacak. Gelin mühür sorununu çözün ve belediyeyi zarar ettirmeden asfalta başlayalım” dedi. AK Partili Metin Kanat da “Burada asfalt plenti kurulursa müteahhidin karı var. Asfaltı taşımayacak. Birileri 3-4 milyon lira Pazar kazanacak diye vatandaşı zehirlememek lazım” dedi. AK Partili Mustafa Çetin de “Burası engellendi de maliyet arttı söylemi doğru değil” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRDE GÖRÜŞÜLECEK”

Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Karaağaç’ta bulunan büyükşehir belediyesine ait hizmet alanını alacağız. Plent aynı alanda kalacak. Plentin olduğu alanı park ve rekreasyon alanından çıkarıp belediye hizmet alanına çevireceğiz. Bu konu bu ay Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde görüşülecek” dedi. Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak da doğalgazlı olduğu için asfalt plentinin zararının olmadığını belirterek “Biraz tozu olabilir. Ama her yol yapımında toz oluyor. Buranın çevreye, trafiğe en ufak bir etkisi yok. Zaten büyük araçlar orada çalışıyor” dedi.

 

5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi uyarınca Belediye Meclisi 2018 yılı Eylül ayı olağan toplantısını yapmak üzere Belediye Meclis Salonunda 05.09.2018 Çarşamba günü saat 14.00’te aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere olağan toplanacaktır.

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye hisselerinin satışı ile ilgili 6 gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Liberya Paynesville Belediyesi ile kardeş Şehir olunması konulu gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Uygulama İmar Plan Değişikliği konulu gündem maddesi İmar Komisyonu’na, Kapalı Pazar yeri yapılmasında kullanılmak üzere kredi kullanılması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, kadro değişikliği ile ilgili 2 gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Karaağaç Mahallesi’nden bulunan 46,33 metrekarelik Belediye Hissesinin satılmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, Karaağaç Mahallesi 660 ada 9 parselin güneyinde bulunan park ve rekreasyon alanının su kuyusu açılmak üzere Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusu ile Bahçelievler Mahallesi 1094 ada 15 parselin güneyinde bulunan imar planında Çocuk Bahçesi niteliğinde bulunan alana İçme Suyu Terfi Merkezi yapılmak üzere ve Atatürk Mahallesi 1732 ada 1 nolu parselin güneyinde bulunan imar planında park alanına su deposu ve terfi merkezi yapmak üzere Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusu İmar Komisyonu ile Plan ce Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÇALIŞTIRILACAK

Rüzgar enerji santralleri hakkında İtalya’da eğitim almak üzere personel görevlendirilmesi konulu yazı oybirliği ile kabul edilirken, Site Spor Kulübü ve Değirmenci Spor Kulübü’nün ödüllendirilmesi ile ilgili gündem maddeleri de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İmar planı değişikliği ile ilgili yazının İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından arsa satışı ile ilgili yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda ilçede farklı noktalarda görevlendirilmek üzere 35 özel güvenlik görevlisinin çalıştırılması konusu da görüşüldü. Başkan İrfan Mandalı sayıyı yüksek tuttuklarını, ihtiyaca göre personel çalıştıracaklarını belirtirken, ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının 2’nci oturumu 7 Eylül Cuma günü saat 16:00’da yapılacak.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU