Erkılınç, aday adaylığını açıkladı

Çerkezköylü iş adamı Yılmaz Erkılınç, AK Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir ar

SİYASET 5.09.2018 16:28:00 0
Erkılınç, aday adaylığını açıkladı

 

Çerkezköylü iş adamı Yılmaz Erkılınç, AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Erkılınç, Çerkezköy Belediyesi’nin kötü yönetildiğini savunarak “Belediyemizi bu kötü yönetimden kurtarmamız lazım. Ben buna talibim. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. 

 

 

2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere aylar kala Çerkezköy seçim atmosferine girerken, belediye başkan aday adayları da yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan ilk isim iş adamı Yılmaz Erkılınç oldu.

İLK AÇIKLAMA ERKILINÇ’TAN GELDİ

Sahibi olduğu Happy Hours Kafe’de basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Erkılınç  “Bugün hem benim hem de Çerkezköy için yeni bir başlangıç olmasını diliyorum” dedi. Dostlarından gelen talep ve onların desteğiyle bu yola çıktığını kaydeden Erkılınç “Allah utandırmasın. İnşallah bu destek önümüzdeki günlerde artarak devam edecek. Buna da inancım tam” dedi.

“HER KESİME EŞİT HİZMET GÖTÜRECEĞİM”

Aday gösterilir ve belediye başkanı seçilirse hiçbir siyasi görüş gözetmeksizin görevini tam manası ile tarafsızlık içinde yapacağının ve her kesime en iyi şekilde hizmet edeceğinin sözünü veren Erkılınç “Önümüzde yeteli zamanımız var. Henüz partimizin de aday adaylığı süreci başlamadı. Başladığında resmi müracaatlarımızı yapacağız. O günden itibaren projelerimle de karşınızda olacağım” dedi.

“BEN BUNA TALİBİM”

35 yıldır Çerkezköy’de ticaretle uğraşan Erkılınç “AK Parti bugün Türkiye’nin en büyük partisi ve iktidarıdır. Bu yüzden birçok arkadaşımız da aday adayı olacaktır, her AK Partili’nin hakkıdır. Tüm aday adayı arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin kötü yönetildiğini savunan Erkılınç “Belediyemizi bu kötü yönetimden kurtarmamız lazım. Ben buna talibim. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. 

BELEDİYE YÖNETİMLERİNİ ELEŞTİRDİ

Erkılınç “Belediye başkanlığı sadece var olan piknik alanına mangal koymak, 4-5 direk koymakla olmuyor. 5 yıldır ne yapmış? Çerkezköy için hazırladığımız projelerimizi önümüzdeki süreçte açıklayacağız” dedi. Bu dönem ve önceki dönemlerde Çerkezköy Belediyesi’ni yönetenleri eleştiren Erkılınç “ Sanayiyi görmediler mi? Nüfus artışını öngörmediler mi? Neden ruhsat verirken binaların altına otopark şartı koymadılar? Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilçenin trafik sorununu çözmeden bisiklet yolları yaptı. Önce buranın trafiğini çözsün” dedi.

“ZARARLI BİR ŞEYSE MÜCADELE EDECEĞİM”

Çerkezköy ve Kapaklı arasında yapılması planlanan termik santralle ilgili görüşünün sorulması üzerine konuşan Erkılınç “Bu konuya çok fazla vakıf değilim. Ama vatandaşlarımıza zararlı bir şeyse gücüm yettiği kadar termik santrale karşı mücadele edeceğim” dedi.

“TİCARİ BEYNİ OLAN İNSANLAR SİYASETTE DE FAYDALI OLUR”

Son yıllarda okul ihtiyacı konusunda büyük hamle yapan Çerkezköy’de belediyenin eğitime katkıda bulunmadığını iddia eden Erkılınç “Belediye eğitime ne kadar destek verdi? Ben imkanım ölçüsünde Metin Seçkin Ortaokulu’nun yapımında katkıda bulundum. Ben Çerkezköy’ün çocuklarına destek oldum” dedi. 35 yıldır ticaretle uğraştığını söyleyen Erkılınç “Ticari beyni olan insanlar siyasette de faydalı olur. Ben de ticari beynimle siyasette faydalı olacağıma inanıyorum” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU