3'üncü toplantı Çerkezköy'de yapıldı

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Koordinatörlüğü'nde Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nin yanı sıra  İtalya ve Romanya'dan da temsilcilerinin birlikte yürüttüğü E-Yetişkin

GÜNDEM 4.09.2018 19:36:00 0
3

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi temsilcileri, proje ekibi ile birlikte Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü ziyaret etti.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİLER

 

Ziyarette Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Kazak proje hakkında bilgi verdi. 31 Bin Euro bütçeli E-Yetişkinler Projesinde Çerkezköy’den 5, Kapaklı’dan 5, İtalya’dan 4 kişi ve Romanya’dan 3 kişinin yer aldığını belirten Kazak “Bu projeye İtalya ‘el sanatları’, Romanya ‘çocuk gelişimi’, Çerkezköy ‘Solitfort (çizim)’ ve Kapaklı ‘genel toplantılar’ kapsamında katkı veriyor” dedi.

 

UZAKTAN EĞİTİM VERİLECEK

 

Proje kapsamında çalışmaların tamamlanmasının ardından Kapaklı’da 3 Kasım’da yapılacak toplantıda internet ortamında hangi çalışmaların yer alacağının belirleneceğini ve belirlenen çalışmaların internet ortamında yayımlanarak tüm dünyaya duyurulacağını, bu çalışmalar hakkında yetişkinlere internet ortamında  uzaktan eğitim verileceğini belirtti.

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI KAPAKLI’DA

 

Proje kapsamında ilk toplantının 4 Temmuz’da İtalya’da, ikinci toplantının da 4 Ağustos’ta Romanya’da yapıldığını belirten Kazak “Projemizin üçüncü toplantısını da Çerkezköy’de yaptık. Çok verimli bir çalışma olduğuna inandığımız E-yetişkinler projesi amacına ulaştı. Çerkezköy’de yapılan toplantıda, yaptığımız çalışmaları değerlendirdik. 3 Kasım’da da Kapaklı’da yapılacak toplantımızda hangi çalışmanın internet sitesine konulacağı belirlenecek “ dedi. Ülkeler arası gerçekleştirilen bu güzel projede yer alanları tebrik eden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “Ülkeler arası işbirliği yapılarak hazırlanan bu proje gerçekten çok güzel” dedi.

 

“ÇOK GÜZEL BİR ÜLKEDE YAŞIYORSUNUZ”

 

E-yetişkinler projesinde yer alan İtalyan ve Romanyalı öğretmenler de “Bizler bu projede yer almadan önce biz Türkiye’yi ‘eğitime önem verilmeyen’ bir ülke olarak duymuştuk. Oysa Türkiye’de eğitime çok önem verildiğini gördük” dedi. Türk insanının çok misafirperver olduğunu belirten misafir öğretmenler, “Çok güzel bir ülkede yaşıyorsunuz, bu nedenle çok şanslısınız” dediler. Ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin ne kadar güzel bir ülke, Türk insanının da ne kadar samimi, sıcak kanlı ve misafirperver olduğunu anlatacaklarını söyleyen misafir öğretmenler, “Türkiye’de eğitime ne kadar önem verildiğini anlatacağız” dedi. Ziyarette, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İtalya ve Romanya’dan gelen öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ