Tekirdağ bir elmas

Tekirdağ'ın iki denize de kıyısı olan nadir illerden biri olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Turizm yatırımları ikinci dönem kendini daha fazla hissettirecek

GÜNDEM 4.09.2018 18:31:00 0
Tekirdağ bir elmas

 

 

Tekirdağ’ın iki denize de kıyısı olan nadir illerden biri olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Turizm yatırımları ikinci dönem kendini daha fazla hissettirecek. Sanayi, tarım, hayvancılık, turizm, lojistik ve üniversite vizyonuyla Tekirdağ’ı ikinci dönemde çok daha fazla duyacaksınız. Tekirdağ bir elmas, işleyebildiğin kadar işle. Tekirdağ genelinde altyapı büyük oranda bitti. Çerkezköy’ün içme suyu projesi var. Bunun da projeleri, her şeyi hazır. Bu konuda da bir sürprizimiz olacak” dedi.

 

 

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gazetemizi ziyaret ederek Gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ziyarette konuşan Şaban Kardeş “Çerkezköy’ü bekleyen 2 büyük tehlike var. Bunlardan biri termik santral. Diğeri de Çerkezköy’den geçecek olan hızlı tren. Hızlı tren Çerkezköy’ü kent olma yolunda çok yukarılara çıkaracak. Ama güzergahının iyi belirlenmesi lazım” dedi.

AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Bu konuda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşerek bazı kararlar aldıklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Önümüzdeki süreçte başkanla birlikte açıklama yapacağız. Devlet Demiryolları ile yazışma yapıp o yazışmalarımızın sonuçlarına göre açıklama yapacağız” dedi. Büyükşehir’e bağlı Tekpark tarafından işletilen Çerkezköy Kapalı Otoparkı’nın kapatılmasına ilişkin soruya da cevap veren Başkan Albayrak “Bu otoparkı şirket işletiyordu. Belediye bünyesindeki ile şirket bünyesindeki farklı oluyor. Bizim kapatma düşüncemiz yoktur. Ama otoparktan elde edilen gelir çok az, gider de fazla olunca böyle bir karar alındı” ifadelerini kullandı.

208 GÜN KALDI

Bin 617 gündür Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığını, geriye 208 gün kaldığını kaydeden Albayrak “Tempomuzdan bir şey kaybetmedik. Son 208 gün çok daha  tempolu geçecek” dedi.

RESMİ SÜREÇ BAŞLAMADI

Yeniden aday olup olmayacağının sorulması üzerine de konuşan Albayrak “Daha resmi süreç başlamadı. Süreç başlamadan çıkıp ‘ben tekrar adayım’ demek doğru değil. Süreç başlasın, ondan sonra örgütümüze, halkımıza danışacağız. Bugüne kadar hizmet ederken, ‘şu hizmeti yaparsam yeniden seçilirim’ düşüncesi ile değil, hizmet etmek için yaptık. Aday gösterilirsek deneyimlerimizle hizmet etmeye devam edeceğiz. Başka bir arkadaşımız aday gösterilirse de partimizin bir neferi olarak o arkadaşımızın seçilmesi için çalışacağız” dedi.

4 BUÇUK YILDA BENİ EN ÇOK ÜZEN OLAY BU OLDU

Tekirdağ’ın artık büyükşehir olduğunu, hem kişilerin hem de kurum ve kuruluşların büyükşehir bilincinde olması gerektiğini dile getiren Albayrak, görev yaptığı 4 buçuk yıllık süre zarfında kendisini en çok üzen olayı da şöyle anlattı: “Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçemize 11 okul yaptık. Ama özellikle davet etmemize rağmen yerel muhalefet  ne temel atma törenlerine ne de açılış törenlerine katılmadı. Bu hizmeti yaparken hiçbir siyasi beklenti içinde olmadık. Çünkü bunun partisi olmaz. Bizim en çok birlik olacağımız zaman. 4 buçuk yıllık süre zarfında beni en çok üzen olay bu oldu”

BİR SÜRPRİZİMİZ OLACAK

Albayrak “Tekirdağ bir elmas, işleyebildiğin kadar işle. Tekirdağ genelinde altyapı büyük oranda bitti. Çerkezköy’ün içme suyu projesi var. Bunun da projeleri, her şeyi hazır. Bu konuda da bir sürprizimiz olacak” dedi.

2 DENİZE KIYISI OLAN NADİR İLLERDEN BİRİ

Tekirdağ’ın iki denize de kıyısı olan nadir illerden biri olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Turizm yatırımları ikinci dönem kendini daha fazla hissettirecek. Tekirdağ, yapılan bir araştırmada, yaşanabilir iller sıralamasında 4’üncü sırada yer aldı. Üniversite dostu şehirler arasında da 6’ncı sıraya yükseldi. Sanayi, tarım, hayvancılık, turizm, lojistik ve üniversite vizyonuyla Tekirdağ’ı ikinci dönemde çok daha fazla duyacaksınız” dedi.

ADIM ADIM İLERLEDİK

En yavaş hareket ettikleri konunun ulaşım konusu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Daha önce alınmış kararlar vardı. Ulaşım konusunda çok fazla radikal karar almadık. Adım adım ilerledik” dedi.

Haber / Gülveren ALTUOĞLU