Sokak Müzisyeni'nin sosyal deneyi

Edirne'de, Muhabir Gizem Görür, sokakta gitar çalıp, şarkı söyleyerek sosyal bir deney yaptı. Edirnelilerin öğrencilere yönelik tavrını test etmek için yaptığı sosyal deneyde 1 saat içinde

GÜNDEM 4.09.2018 17:56:00 0
Sokak Müzisyeni

Edirnelilerin öğrencilere yönelik tavrını test etmek için sosyal deney gerçekleştirme kararı veren Muhabir Gizem Görür, Trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'ne gitarıyla çıkarak sokak müzisyenliği yaptı. Caddenin kalabalık olduğu sırada gitar çalıp, şarkı söyleyen Görür, önüne koyduğu masaya, 'Öğrenciyim, eğitim masraflarım için bana yardım eder misiniz?' yazılı kağıdı yapıştırdı. Caddeyi gören noktaya da gizli kamera yerleştiren Gizem Görür, 1 saatte 164 lira topladı. 

 

LÖSEV'E BAĞIŞLADI


Gizem Görür, Edirnelilerin öğrencilere yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Yaptığımız sosyal deneyde, Edirneli vatandaşların öğrenciye yardım ettiğini gördük. Edirneli vatandaşlar öğrenciyi çok seviyor. Sarılıp fotoğraf çekilenler bile oldu" dedi. Görür'ün sosyal medya hesabından deneyine ilişkin paylaştığı görüntüler, büyük beğeni topladı. Gizem Görür, kazandığı parayı ise Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağışladı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ