240 kilometrelik içme suyu hattı yenilenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy'de düzenlenen yatırım değerlendirme toplantısına katılan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Çerkekzöy İçme Suyu Projesiâ€??

GÜNDEM 4.09.2018 17:28:00 0
240 kilometrelik içme suyu hattı yenilenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Çerkezköy’de düzenlenen toplantıda ilçede hayata geçirilen yatırım ve projeler görüşüldü.

 

YATIRIM VE PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

 

Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan ile Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

 

MALİYETİ 130 MİLYON LİRA

 

Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede devam eden ve yapmayı planladığı projeler görüşülürken, maliyeti 130 milyon TL olan Çerkezköy İçme Suyu Hattı Yenileme Projesi’nin hazır olduğu belirtildi.

 

“DAHA YAŞANABİLİR BİR YER HALİNE GELECEK”

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bütün ilçelerimizde olduğu gibi Çerkezköy’de de söz verdiğimiz hizmet ve yatırımları büyük oranda tamamladık. Henüz devam eden projelerimiz var. Bu devam eden projelerimiz de tamamlandığında Çerkezköy, daha modern ve daha yaşanılabilir bir yer haline gelecektir. Çerkezköy ilçemiz, günden güne büyüyen, nüfusu sürekli artan bir ilçemiz. Biz de nüfus artışı ve fiziki büyümeyi göz önünde bulundurarak hizmet ve yatırımlarımızı geleceğe göre şekillendiriyoruz. Görev süremizin sonuna dek Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“2. ETAP DEVAM EDİYOR”

 

Kent Park 2. Etap çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Albayrak “Ekiplerimiz Namık Kemal Bulvarı kaldırım düzenleme çalışmalarına da başladı” dedi. Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil de Kızılpınar Mahallesi’nde bugüne kadar 10 bin 180 metre demirli beton yol yapıldığını belirterek “İhale kapsamında 600 metrelik demirli beton yol çalışmamız kaldı. Bunu da en kısa sürede tamamlayacağız. Ayrıca 16 bin metrekare kaldırım yapımımız da tamamlandı. 2 bin 200 metrekarelik kaldırım işimiz kaldı” dedi.

 

“KIZILPINAR’DA ALTYAPI TAMAMLANACAK”

 

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da ilçe TESKİ tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. TESKİ olarak Kızılpınar Mahallesi’nde 83 kilometre altyapı çalışmasını tamamladıklarını kaydeden Başa “Bu ay sonu itibari ile Kızılpınar Mahallemizde tüm altyapı çalışmalarımızı tamamlamış olacağız” dedi.

 

PROJESİ HAZIR

 

Kavak Dere 2. Etap Islah çalışmalarında da sona yaklaştıklarını dile getiren Başa, “Korkuluk imalatı çalışmalarımız da devam ediyor” dedi. TESKİ olarak Çerkezköy İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon ve İçme Suyu İnşaatı yapım işi ihalesini yaptıklarını belirten Başa “Çerkezköy’ün en önemli sorunu olan içme suyu projesi de hazır. Bunun için de İller Bankası’na kredi talebinde bulunduk. Kredi onaylanır onaylanmaz çalışmalara başlayacağız” dedi.

 

130 MİLYON TL’LİK YATIRIM

 

Başa, Çerkezköy içme suyu hattının yüzde 50’sinin asbest boru olduğunu belirterek “Bu proje yaklaşık 130 milyon TL’lik bir projedir. Proje kapsamında Çerkezköy’de 240 kilometrelik içme suyu hattını yenileyeceğiz. Biri 30 bin metreküp kapasiteli olmak üzere 4 adet su deposu yapacağız” dedi. İçme suyu hattında akıllı vana sistemini uygulayacaklarını dile getiren Başa, böylelikle herhangi bir sokaktaki patlak için tüm mahallenin suyunun kesilmesine gerek kalmayacağını belirtti.

 

KAPAKLI’YA YAPILAN YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Kapaklı’da da yatırım değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu'nda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan ile Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Kapaklı Belediyesinin daire başkanları ve şube müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kapaklı’dahayata geçirilen hizmet ve yatırımlar değerlendirildi.

 

“TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak toplantının ardından yaptığı açıklamada “Hizmet ve yatırımlarımızı il genelinde aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Kapaklı ilçemizde de önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Vatandaş odaklı hizmeti esas alan bir yönetim anlayışımız var. Bu doğrultuda görev süremizin sonuna kadar Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU