Beste yarışmasında son gün 12 Eylül

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmak amacıyla, dünyaca ünlü Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay adına, solo piyano parçalarını içeren bir beste yarÄ?

GÜNDEM 3.09.2018 20:11:00 0
Beste yarışmasında son gün 12 Eylül

Çoksesli Çağdaş Türk Müziğini desteklemek, evrensel düzeyde müzik dili kullanarak bir ses ve bir sanat zevkini yaratmak düşüncesiyle planlanan yarışmada birinci olan esere 10 bin TL, ikinci olan esere 7 bin 500 TL, üçüncü olan esere 5 bin TL ve mansiyon almaya hak kazanan eserlere 2 bin TL ödül alacağı belirtildi. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması’na www.suleymanpasa.bel.tr/beste-yarismasi adresinden başvurulabileceği açıklandı.

 

JÜRİ ÜYELERİ DEĞERLENDİRECEK

 

Besteciler Turgay Erdener ve Hasan Uçarsu, piyanistler Ayşegül Sarıca, Gülsin Onay ve Emre Şen ile besteci-piyanist orkestra şefi Serdar Yalçın jüri üyelerini oluştururken, yarışmaya 40 yaşını aşmamış Türk vatandaşları, solo piyano için; prelüd, noktürn, vals ve ballad biçimlerinde en az 7, en fazla 10 dakika süreli eserler ile katılabilecek.

 

ÖZEL KONSER İLE BELİRLENECEK

 

Ekim ayında yapılacak değerlendirmenin ardından 1 Kasım tarihinde Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması’nda finale kalan yapıtlar www.suleymanpasa.bel.tr/beste-yarismasi adresinden açıklanacağı ve 7 Aralık tarihinde Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek özel konserde dereceye giren eserlerin belirleneceği kaydedildi.

 

"YAPTIĞIMIZ EN ÖNEMLİ İŞLERDEN BİRİ"

 

Gülsin Onay’ın dünya çapında bir sanatçı olduğunu ifade eden Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kendisi ile yaptıkları iş birliği için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eşkinat, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız en önemli işlerden biri, Türkiye’nin yetiştirdiği, dünyanın çok yakından tanıdığı bir devlet sanatçısını Tekirdağ’ın hemşerisi yapmak oldu. Sayın Gülsin Onay bizim fahri hemşerimiz. 3 yıldır onun adına kentimizde uluslararası piyano günleri düzenliyoruz. Etkinliğin dördüncü yılında çapını genişleterek yine sanatçımız Gülsin Onay adına ulusal bir klasik müzik beste yarışması düzenledik. Başvurular devam ediyor. Sayın Onay’la birlikte çalışmaktan son derece mutluyuz"dedi.

 

"PROJEDE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

 

Süleymanpaşa Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya gösterdiği ilgi ve önemin kendisini etkilediğini ifade eden dünyaca ünlü piyanist Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ise, “Çok değerli Sayın Ekrem Eşkinat ve Başkanı olduğu Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, sanata verdiği güçlü desteği, bu yıl adıma düzenlediği ve beni onurlandırdığı beste yarışmasıyla taçlandırıyor. Kültür ve sanat yaşamımıza katkıda bulunmak amacıyla, solo piyano eseri dalında düzenlenen yarışma; çoksesli çağdaş Türk müziğini desteklemek, evrensel düzeyde müzik dili kullanarak bir ses ve bir sanat zevkini yaratmak düşüncesiyle açıldı. Jürimiz çok değerli isimlerden oluşuyor. Bir parçası olmaktan gurur duyduğum Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması’nın Tekirdağ’a ve ülkemiz sanatına değer katacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Özge MERİÇ