Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nun 4'üncüsü düzenlendi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun açılışı törenle yapıldı.  Törende konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "

GÜNDEM 3.09.2018 19:57:00 0
Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu

Türkiye, Macaristan, İtalya, Ukrayna, İran, Bulgaristan, İspanya ve Rusya’dan toplam 10 sanatçının katıldığı 4. Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun açılışında Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’a etkinlik hakkında Sempozyum Küratörü Nermin Sözen tarafından bilgi verildi. Sempozyumun açılışı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un temsili olarak ilk çekici vurması ile yapıldı.

 

"YENİLİKLER GETİRDİ"

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz ve teması Tarih Boyunca Üzüm ve İnsan olan Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, yine 9 ülkeden 10 sanatçımızın değerli katkıları ile başladı. Her geçen yıl üzerine koyarak ilerleyen ve kentimizi Bisanthe markası ile dünyada başarı ile temsil eden sempozyumumuz, bu yıl da yine geçmiş yılların üzerine yenilikler getirdi. Bu yıl Taş Heykel Sempozyumu’nun yanı sıra Genç Bisanthe Umut Vaat Eden Heykeltıraş heykel yarışmasının ilkini düzenledik. Sonuçları sempozyumun kapanış töreninde açıklayacak ve eser sahiplerine ödüllerini takdim edeceğiz. Küratörümüz Nermin Sözen başta olmak üzere, bu yıl misafirimiz olan tüm sanatçılarımıza, bugün açılışımızda bizimle birlikte olan Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun’a ve emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sempozyumun kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

30 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

 

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da sempozyumla ilgili değerlendirmede bulunarak Süleymanpaşa’nın Trakya ve Türkiye’de örnek bir kent olmayı kısa sürede başardığını ifade etti. Aygun, kentin görünüm olarak bir Avrupa kenti olmaya başladığını ve bundan memnuniyet duyduğunu kaydetti. 4. Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun, Eylül ayı boyunca Süleymanpaşa Marina’da devam edeceği ve 30 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek kapanış töreni ile son bulacağı açıklandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ