Kadın ve sivil toplum hareketi

KADEM Trakya ve Tekirdağ temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, Trakya Üniversitesi'nin, TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) ve KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) desteğiyle hayata ge?

GÜNDEM 3.09.2018 18:01:00 0
Kadın ve sivil toplum hareketi

 

KADEM Trakya ve Tekirdağ temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, Trakya Üniversitesi’nin, TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) ve KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) desteğiyle hayata geçirdiği “Ecdada İlim Köprüsü” projesi çerçevesinde düzenlenen “STEM” eğitimine katılan Batı Trakyalı kadın öğretmenlere; “Sivil Toplumda Kadın Hareketi ve Bir Tecrübe: KADEM” başlıklı sunum yaptı.

 

 

Kadın ve Demokrasi Derneği Trakya ve Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şahin Şentop, sunum sırasındaki konuşmasında, kadın ve erkek arasında eşitliği, hakkaniyeti ve dengeyi kapsayan, kadının erkeği, erkeğin ise kadını tamamladığını belirten, ‘Toplumsal Cinsiyet Adaleti’ kavramının; tek tip kadın anlayışının sınırlarına takılmadan, farklı kadın kimliklerini tanıyan bir söylemle, kadın ve erkeğin fırsat ve olanaklara eşit oranda sahip olması ve toplumun geleceğine ortak bir katkı sunmasının önemli olduğunu belirtti.

YENİ BİR UFUK AÇMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Projenin geliştirilmesinde rol üstlenen Dr. Nilgün Tabakoğlu ise toplantıyla Balkanlar ve Batı Trakya’daki soydaş kadınlara yeni bir ufuk açmaktan, onları kadın ve sivil toplum çalışmaları konusundaki bilgilendirerek önemli bir ihtiyaçlarına cevap vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Haber / Özge MERİÇ