"Meclis imar değişikliği yapamayacaksa ne iş yapacak?

Meclis üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe "Meclis toplantı gündeminde Kızılpınar Mahallesi'nde Bedirhan Deresi ile Veliköy Mahall

GÜNDEM 3.09.2018 17:50:00 0

 

Meclis üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Meclis toplantı gündeminde Kızılpınar Mahallesi’nde Bedirhan Deresi ile Veliköy Mahallesi arasında kalan yaklaşık 600 dönümlük alanla ilgili 1/1000’lik İmar Planı değişikliği için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi talebi var. İmar değişikliği Çerkezköy Belediye Meclisi’nde tartışılmayacaksa meclis ne iş yapacak?” dedi.

 

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe dün saat 12:00’da AK Partili belediye meclis üyeleri ile birlikte basın açıklaması yaptı.

“BİZİM İHTİYAÇLARIMIZI NEREDEN BİLECEKLER?”

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin bu ayki gündeminde yer alan 2 konuya değinen Öğe “Meclis toplantı gündeminde Kızılpınar Mahallesi’nde Bedirhan Deresi ile Veliköy Mahallesi arasında kalan yaklaşık 600 dönümlük alanla ilgili 1/1000’lik İmar Planı değişikliği için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi talebi var. ‘Onay ve askı sürecinde yaşanacak zaman kaybının önüne geçilmesi’ amacıyla böyle bir karar alınmak istendiği belirtiliyor. 1/1000’lik imar planı değişikliği ilçe belediyesinin yetkisinde. Bu yetki büyükşehir belediyesine devredilirse Çerkezköy Belediye Meclisi ne iş yapacak? Buradan bir şey mi kaçırılıyor. Diğer ilçelerdeki Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri bizim 1/1000’lik imar planı ihtiyaçlarımızı nereden bilecek?” dedi.

“BELEDİYE MECLİSİ NE İŞ YAPACAK?”

Toplantı öncesinde meclis üyeleri ile yaptıkları grup toplantısında bu maddenin reddedilmesi yönünde grup kararı aldıklarını belirten Öğe “Buradan Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerine de sesleniyorum. İmar ile ilgili Çerkezköy’de karar alınması için onların da red vermesi gerektiğine inanıyorum. İmar değişikliğini Çerkezköy Belediyesi yapmayacaksa ne iş yapacak? CHP’li belediye yönetimi kendi meclis üyelerine inanmıyor mu?” dedi.

“NEDEN SEÇİME 6 AY KALA GÜNDEME GELDİ?”

Belediye meclisinde görüşülecek olan ‘6 caddenin büyükşehir belediyesine devri’ ile ilgili de konuşan İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Bazı caddelerin büyükşehir belediyesine devredilmesi söz konusu. Bunun istenmesinde yasal bir sıkıntı yok. Ama 4.5 yıldır Çerkezköy Belediyesi’nin yetkisinde olan 6 caddeyi seçime 6 ay kala büyükşehir belediyesine devredilmek isteniyor. Bunun nedeni de vatandaş bu caddelere neden hizmet getirilmediğini sorduğunda, ‘bu caddeler büyükşehir belediyesinin yetkisinde’ denilecek. Madem devredilmesi söz konusu neden 4 buçuk yıl önce devretmediniz de seçime 6 ay kala bu konuyu gündeme getirdiniz?” dedi.

“BURADA TARTILILMIYORSA MECLİSİ KAPATIN”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da göndermede bulunan Abdullah Öğe “Çerkezköy’ü birlikte yönetmek, sadece bilbordlara yazı yazmakla olmuyor. Çerkezköy ile ilgili kararlar Çerkezköy Belediye Meclisi’nde alınmalı. Meclisi ilgilendiren en önemli konulardan biri imardır. İmar konusu burada tartışılmıyorsa meclisi kapatın” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU