Çerkezköy Yeni Türkü ile coştu

Yeni Türkü, Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kültür ve Sanat Festivali'nde Çerkezköylülerle buluştu. Unutulmaz şarkılarını Çerkezköylüler için seslendiren Yeni Türkü,

GÜNDEM 2.09.2018 18:29:00 0
Çerkezköy Yeni Türkü ile coştu

 

 

Yeni Türkü, Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kültür ve Sanat Festivali’nde Çerkezköylülerle buluştu. Unutulmaz şarkılarını Çerkezköylüler için seslendiren Yeni Türkü, sahne performansı ile bol alkış alırken, festival alanını dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

 

 

 

Festivalin ikinci gününde saat 21:30’da Halk Pazarı yanındaki alanda düzenlenen konseri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Güliz Akay, bazı belediye meclis üyeleri ve yaklaşık 5 binden fazla sanatsever izledi.

AKAY ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Yeni Türkü, sevilen şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirdi. Konserine “Maskeli Balo” isimli şarkı ile başlayan Yeni Türkü’ye dinleyiciler de hep bir ağızdan eşlik etti. Eyvallah şarkısı ile konserini sürdüren Yeni Türkü, ‘Çember’ isimli türküyü seslendirmesinin ardından sahneye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay grup adına solist Derya Köroğlu’na çiçek takdim etti. Herkese mutlu akşamlar dileyen Akay “Festivalimizin 2’ncü akşamında, 30 Ağustos haftamıza, zafer haftamıza, festival haftamıza güzellik katan Çerkezköylü hemşerilerime ve bu geceyi güzelleştirecek, güzel bir gece paylaşacak olan Yeni Türkü ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

KARANFİLLERİ UĞUR MUMCU’YA GÖNDERİYORUZ

Akay’ın konuşmasının konser tüm hızıyla devam etti. Yeni Türkü’nün ilk türkülerinden olan Mamak Türküsü de seslendiren Yeni Türkü , ‘Deliler’ ve ‘Karanfil’ isimli şarkıları da seslendirdi. Karanfil isimli şarkıyı besteledikleri dönemde Uğur Mumcu’nun hayatını kaybettiğini belirten solist Derya Köroğlu

“Bu şarkıyı hep O’nu anarak söyledik. Karanfilleri hep ona gönderdik. Ve hala onun izinden yürüyen dostlara, gazetecilere hepsine gönderiyoruz tekrar” dedi.

ON BİNLERCE KİŞİ HEP BİR AĞIZDAN SESLENDİRDİ

1986 yılında yayınlanan “Günebakan” albümünde yer alan “Olmasa Mektubun” şarkısını dinleyicilerle hep bir ağızdan söyleyen Yeni Türkü, konserine, sözleri Can Yücel’e ait olan “Yeşilmişiz” şarkısı ile devam etti. “Vira vira”, “Yağmurun elleri”, “Sezenler olmuş”, “Fırtına”, “Yedikule”, “Aşk yeniden” şarkılarını seslendiren Yeni Türkü, 1993-1997 yılları arasında yayınlanan ve 90’lı yılların efsaneleşen bir televizyon dizisi olan Süper Baba dizisinin şarkısını da seslendirdi. Alanı dolduran çocuk, kadın, erkek binlerce kişi tarafından koro halinde söylendi.

MUHTEŞEM FİNAL

Yeni Türkü, “Telgrafın telleri”, “Beyoğlu’nda gezersin”, “Telli turna”, “Başka türlü bir şey” şarkılarının ardından finali İzmir Marşı ile yaptı. Çerkezköylüler de İzmir Marşı’na hep bir ağızdan eşlik etti. Derya Köroğlu, Erkin Hadimoğlu, Furkan Bilgi, Serdar Barçın, Bahadır Tanrıvermiş ve Sezer Alemdar’dan oluşan Yeni Türkü sahne performansıyla bol alkış aldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da eşi ve ailesi ile birlikte katıldığı doyasıya eğlendiği konserde 1 buçuk saat sahnede kalan Yeni Türkü, festival alanını dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Özge MERİÇ