Bir ayda 556 bin 148 kişi çıkış yaptı

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçilerin kara yolu ile dönüşleri devam ediyor. Yaşadıkları ülkelere dönmek için yola çıkan gurbetçilerin araçl

GÜNDEM 31.08.2018 15:58:00 0
Bir ayda 556 bin 148 kişi çıkış yaptı

 

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçilerin kara yolu ile dönüşleri devam ediyor. Yaşadıkları ülkelere dönmek için yola çıkan gurbetçilerin araçları, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda gümrüğün dışına taşıp çift sıra, 6 kilometre kuyruk oluşturdu. Hamzabeyli'de 3, Dereköy'de ise yaklaşık 1 kilometrelik kuyruk oluştu. Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda kuyruk çift sıra halinde 2 kilometre, Pazarkule gümrüğünde ise 1.5 kilometreyi buldu.

113 BİN 518 ARAÇ ÇIKTI

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, geçen yılın Ağustos ayı verilerine göre 95 bin 400 araç çıkarken, bu yıl Ağustos ayında yüzde 19'luk artış yaşandı. Sadece Ağustos ayında 113 bin 518 araçla 556 bin 148 kişi Türkiye'den çıkış yaptı.

KORNALARA BASARAK PROTESTO ETTİLER

Sıcak havada sırada bekleyen gurbetçiler, zaman zaman araç kornalarına basarak durumu protesto ederken, Bulgaristan ile görüşerek işlemlerin daha hızlı yapılması gerektiğini söyleyen Mehmet Gül, “Gümrük Bakanlığı, Bulgaristan ile görüşerek daha hızlı işlem yapmasını sağlamalı. Biz kaç kapı açıyorsak, onların da açması lazım. Bizim bir an önce sınırdan çıkmamız gerek” dedi.

İŞLEMLER 9’AR PERONDA YAPILIYOR

Türk ve Bulgar gümrüğü yoğunluğu eritmek için 9'ar peronda pasaport ve gümrük kontrollerini yapıyor. Ayrıca Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü ve Edirne Valiliği tarafından kuyrukta bekleyen gurbetçiler için ücretsiz seyyar tuvaletler kuruldu.

Haber / Şaban KARDEŞ