Atölye çalışması ve sergilere yoğun ilgi

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 1'incisi düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali'nin 2'nci gününde belediye binası yanında atölye çalışması yapılırken, Resim ve Çini Sergi

GÜNDEM 31.08.2018 15:40:00 0
Atölye çalışması ve sergilere yoğun ilgi

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 1’incisi düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali’nin 2’nci gününde belediye binası yanında atölye çalışması yapılırken, Resim ve Çini Sergisi de açıldı. Çini ve Resim çalışmalar hakkında bilgiler alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tüm çalışmalar çok güzel olmuş. Eser sahiplerinin ellerine sağlık” dedi. Resim ve çini sergisinde kişisel çalışmaların yanı sıra Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılan Resim ve Çini Kursu’na katılan kursiyerlerin yaptığı eserler de yer aldı.

 

 

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kültür ve Sanat festivali 2’nci gün etkinlikleri ile devam etti.

STANTLARI GEZDİ

Dün 13:30-17:00 saatleri arasında belediye binası yanında ebru atölye çalışması yapıldı. Atölye çalışması vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, resim ve çini sergisinin açılışı da yapıldı.  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da belediye başkan yardımcısı Enver Bayram ile birlikte stantları gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Çini ve Resim çalışmalar hakkında bilgiler alan Akay, “Tüm çalışmalar çok güzel olmuş. Eser sahiplerinin ellerine sağlık” dedi. Resim ve çini sergisinde kişisel çalışmaların yanı sıra Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılan Resim ve Çini Kursu’na katılan kursiyerlerin yaptığı eserler de yer aldı.

ÇALIŞMALARINIZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ

Saray’da yaşayan Yazar Ayten Öztürk de kitaplarını vatandaşlara ücretsiz olarak imzaladı. Vatandaşlar için kitaplarını imzalayan yazar Ayten Öztürk ile de sohbet eden Başkan Akay, “Kitaplarınızı büyük bir zevkle okudum. Eserlerinizin devamını temenni ediyorum” dedi.

İNCE BİR SANAT

Atölye çalışmasında Ebru Sanatçısı Gülhis Başaran vatandaşlara ve çocuklara ebru sanatının nasıl icra edildiğini gösterdi. Çalışmaları dikkatle izleyen Başkan Akay, ebru sanatının ince  bir sanat dalı olduğunu belirterek “Bu sanatı gençlere aşılamak ve yaşatmak için büyük çaba gösteren sanatçı Gülhis Başaran’ı emeklerinden dolayı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 4 buçuk yıldır daha mutlu bir Çerkezköy için kentin dört bir yanında çalıştıklarını kaydeden Akay “Çalışmaya devam edeceğiz. Çerkezköy’e dair umutlarımız için, geleceğimiz için daha yapacak çok işimiz var” dedi. Çerkekzöy Şehir Orkestrası da gün boyu müzik dinletisi sundu.

Haber / Özge MERİÇ