Zafer Yürüyüşü'ne 3 bin 500 vatandaş katıldı

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zafer Yürüyüşü düzenlendi. Düzenlenen Zafer Yürüyüşü'ne 3 bin 500 vatandaş

GÜNDEM 31.08.2018 15:25:00 0
Zafer Yürüyüşü

 

 

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zafer Yürüyüşü düzenlendi. Düzenlenen Zafer Yürüyüşü'ne 3 bin 500 vatandaş katıldı.

 

Ata’ya saygı yürüyüşünde birlik olan 3 bin 500 vatandaş Marmaraereğlisi Kaymakamlığı önünde toplanarak meşaleler ve Gencer Savaş Bandosu eşliğinde sahil festival alanına yürüdü.

 

HALKI TEBRİK ETTİ

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen Zafer Yürüyüşü'nde vatandaşlar,  Atatürk Anıtı önünde toplanarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Marmaraereğlisi halkını tebrik ederek Cumhuriyetin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin emin ellerde olduğunun bir kez daha gösterildiğini söyledi.

 

"CUMHURİYETİMİZİN DEĞERLERİ SONSUZA DEK KORUNACAK"

 

Cumhuriyet değerlerinin sonsuza dek korunacağını aktaran İbrahim Uyan, "Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumak bizlere bu büyük zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan kahramanlarımıza karşı da en önemli sorumluluğumuzdur. Ordu millet bütünleşmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nda Türk Ulusunun tek vücut olarak eşine az rastlanır bir direniş gösterdiğini vurgulayan Başkan Uyan, “Kurtuluş Savaşı'yla kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle hep birlikte bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini kanıtlayan milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyet'le de çağdaş yaşam seçimini ortaya koymuştur. Cumhuriyet'i ve onun değerlerini korumak bizlere bu büyük zaferleri armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan kahramanlarımıza karşı da en önemli sorumluluğumuzdur. 30 Ağustos Zaferi'nin 96. Yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum" dedi. İbrahim Uyan’ın konuşmasının ardından kortej gruba sahil festival alanına yürüdü.

 

CÜNEYT ŞENTÜRK SAHNE ALDI

 

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin kuruluşunun 60. yılına özel düzenlenen Marmaraereğlisi Balık Festivali kapsamında Balkan Türkülerinin vazgeçilmez ismi Cüneyt Şentürk sahne aldı. Zafer Yürüyüşü sonrası başlayan konserde ilk olarak Gencer Savaş Bandosu sahne aldı. Gencer Savaş Bandosu’nun ardından konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 30 Ağustos Zaferinin 96. Yılını kutlamanın gururunu yaşadığını belirterek, Zafer Yürüyüşü ile başlayan Marmaraereğlisi Balık Festivali konserlerinin Cüneyt Şentürk ile başlayıp Volkan Konak ile sona ereceğini belirtti.

 

6 BİN KİŞİ KATILDI

 

Balkan Türküleri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşatan Şentürk’ün konserinde vatandaşlar oyun havalarında göbek atarak eğlendi. Konser sonrası Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, Cüneyt Şentürk’e plaket takdim etti. Konseri yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ