'Duvar yazıları' kardeşleri karşı karşıya getirdi

Edirne'de yıllar önce miras yüzünden küsen 72 yaşındaki Mümtaz Çavuntçu ile 64 yaşındaki kardeşi Ahmet Çavuntçu'nun karşı karşıya olan evlerinin duvarlarına ve camlarına astıklarÄ

GÜNDEM 30.08.2018 18:10:00 0

Edirne'de işçi emeklisi kardeşler Mümtaz Çavuntçu ile Ahmet Çavuntçu arasında, aileden kalan mirasın paylaşımı sırasında 1976 yılına anlaşmazlık çıkınca anlaşmazlık nedeniyle küsen kardeşler birbirleriyle konuşmadı.

 

19 YIL KÜS KALDILAR

 

Araya giren çocukları 19 yıl süren küslüğe son verdi. Edirne'nin Barutluk Mahallesi'nde aynı sokak üzerinde karşılıklı evlerde oturan kardeşler, bu kez 2004 yılında çeşitli nedenlerle tartışıp, küstü. Ahmet Çavuntçu, evinde aşırı gürültü yaptığı ve kaçak içki sattığı iddiasıyla ağabeyi Mümtaz Çavuntçu hakkında polise şikayetçi olunca, küskünlük gerginliğe neden oldu.

 

Şikayetin ardından hakkındaki suçlamalara takipsizlik verilen Mümtaz Çavuntçu, önce kardeşinin evine bakan evinin kapısını kapatıp, başka bir giriş yaptı. Ardında da kendisini şikayet eden kardeşine mesajını evinin penceresi ve duvarlarına astığı yazılarla vermeye başladı.

 

DUVAR YAZILARIYLA MESAJ GÖNDERDİ

 

Mümtaz Çavuntçu, hakkında mahkemenin verdiği takipsizlik kararı ile birlikte, evinin penceresine ve duvarlarına zaman zaman hakaret de içeren çeşitli yazılar yazarak kardeşine mesaj gönderdi.Ahmet Çavuntçu da ağabeyinin hakkındaki iddialarına cevap vermek için evinin duvarına bir yazı astı. Kardeşlerin evlerinin duvarlarına astıkları yazılarla birbirlerine suçlamaları mahkemelik oldu. Ahmet Çavuntçu, ağabeyi Mümtaz Çavuntçu hakkında  Edirne 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret davası açtı. Mahkeme, sanığın astığı, 'Zavallı topal ördek, havlayan it duvarına yaslanıp pineklermiş' yazısında belirtilen ifadelerin hakaret içerdiği gerekçesiyle Ahmet Çavuntçu'ya günlüğü 20 liradan toplam 1740 lira para cezası ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına karar verdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ