'Özgürlüğümüzü yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır'

30 Ağustos Zaferi'nin 96'ncı yılı Kapaklı'da da coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtında çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, tebrikat töreni ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişk

GÜNDEM 30.08.2018 18:03:00 0

30 Ağustos Zafer Bayramı Kapaklı’da da düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutladı. Sabah saat 10:00’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kd. Üstçavuş Emre Atasoy, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanvekili Feyzullah Yorulmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fatih Diler, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

 

“EBEDİ ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞTU”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kaymakam Mehmet Yüzer ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kd. Üstçavuş Emre Atasoy 96’ncı yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutlanan 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki yüce Türk Ulusunun, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuştuğunu belirtti.

 

 

TÜRK’ÜN BAĞRINA SAPLANAN HANÇERİN ULUSÇA SÖKÜLMESİ DESTANIDIR

 

Bu zaferin, bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanıldığını kaydeden Atasoy, “19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Savaşıyla, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuştur. Ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu harekata geçmiştir. ‘Ya İstiklal ya ölüm’ parolasıyla başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır” dedi.

 

ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

 

Atasoy konuşmasını “Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanları, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Zafer Bayramınız kutlu olsun” sözleri ile tamamladı.

 

TEBRİKAT TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından program Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kardelen Ayvaz’ın ‘Sakarya’ şiirini okuması ile devam etti. Kapaklı Belediye Meydanı’nda düzenlenen programın ardından Kaymakam Mehmet Yüzer, kaymakamlık makamında Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kd. Üstçavuş Emre Atasoy ile birlikte tebrikleri kabul etti.Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, tüm vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak “Bugün Kapaklı bir kez daha birlik ve beraberliğini gösterdi” dedi. Yüzer, yeni yapılan hükümet konağı binası tamamlandığında daha geniş bir yerde tebrikat töreni düzenleyip genel bir resepsiyon gerçekleştireceklerini dile getirdi.

 

Haber / Özge MERİÇ