Trakya takımları ilk turda elendi

Ziraat Türkiye Kupasında Trakya temsilcileri 1911 Çerkezköy Doğanspor 1.Tur karşılaşmasında deplasmanda Çengelköyspor'a 2-0 mağlup olarak kupaya veda ederken, bir diğer Trakya temsilcisi Edirnespor ise Gazio

GÜNDEM 30.08.2018 17:44:00 0
Trakya takımları ilk turda elendi

Ziraat Türkiye Kupası'nda 42 takımın yer aldığı 1. tur maçları salı ve Çarşamba günü oynandı. Tek maç eleme usulüne göre oynanan mücadelelerin ardından rakiplerini yenen 21 takım bir üst tura çıktı.

 

21 TAKIM BİR ÜST TURA ÇIKTI

 

Oynanan karşılaşmalarda Yeni Amasyaspor Kırıkkale Büyük Anadoluspor’u 3-1 mağlup ederken, Sinopspor da Ünye 1957’yi 4-2 mağlup etti. Kilis Belediyespor’un Diyarbakır Yolspor’u 3-2 mağlup ettiği 1’inci turda, Iğdır Es Spor-Ağrı 1970 Sporu 1-0, Sarıkamış Gençlerbirliğispor-Serhat Ardahanspor’u 3-0, Yüksekova Belediyespor-Muş Menderesspor’u 2-0, Bitlis Özgüzelderespor-Mardin Büyükşehir Belediyespor’u 2-1, Siirt İl Özel İdaresi penaltı atışları sonucu 1955 Batman Belediyespor’u 5-4,Dersim 62 Spor-Karlıova Yıldırımspor’u 4-1, 68 Aksaray Belediyespor-Mut İdmanyurduBelediyespor’u 2-1, Çayırovaspor-Altınova Belediyespor’u 4-3, Bozüyük Vitraspor-Belediye Derincespor’u 3-2, Maltepespor-Beylerbeyi’yi 1-0,Bartınspor deplasmanda Yeniçağaspor’u 2-0, KütahyasporÖdemişspor’u 3-2, Bucak Belediye Oğuzhan Spor-Bigaspor’u 2-1, Kale Belediyespor deplasmanda Isparta Davrazspor’u 1-0, Karaman Belediyespor, Yozgatspor 1959'u 1-0, Karadeniz Ereğli Belediyespor da 1074 Çankırıspor'u 3-2 yenerek bir üst tura çıktı.

 

İLK KEZ TÜRKİYE KUPASI’NDA MÜCADELE ETTİ

 

1911 Çerkezköy Doğanspor da bu yıl ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele ederken, ilk tur maçında Çengelköyspor’a konuk oldu. Beykoz Çavuşbaşı Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Özgür Sevinç yönetirken, yardımcılıklarını ise Atahan Kalenci, Tahir Yalçın yaptı. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devre ev sahibi ekip tek kale bir futbol ortaya koydu. Karşılaşmanın ikinci devresinde etkinliğini artıran ev sahibi ekip ÇengelköysporSerdal Öz’ün ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti.

 

2-0 MAĞLUP OLDU

 

İlerleyen dakikalarda ev sahibi ekip tecrübeli golcüsü Birol Öztürk’ün kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma Çengelköyspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

GAZİOSMANPAŞASPOR’A KONUK OLDU

 

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Edirnespor  da Ziraat Türkiye Kupası 1.tur maçında deplasmanda İstanbul temsilcisi Gaziosmanpaşaspor’a konuk oldu. Yıldıztabya Stadı'nda Tekirdağ bölgesinden Levent Buğra Vartemel'in yönettiği, yardımcılıklarını aynı bölgeden Murat Vural ve Tugay Tünaydın yaptığı,  İstanbul bölgesinden Volkan Gündoğdu'nun  da 4'üncü hakem olarak sahada yerini aldığı karşılaşmaya ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor karşılaşmaya Armanğan, Gökhan, Emirhan, Evren, Alparslan, Samet, Ömer Faruk, Kazım, Hüseyin, Sezir ve Tunahan kadrosu ile çıkarken, Edirnespor ise İlker, Gürkan, Barış, Furkan, Uğur, Yener, Ozan, Taner Sülün, Orhan Atik, A.Serin ve Belle ilk onbiri ile mücadele etti.

 

66’NCI DAKİKADA ÖNE GEÇTİ

 

Karşılaşmanın ilk devresinde her iki takım geliştirdiği ataklardan golü bulamadı. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında -taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor karşılaşmanın 66’ıncı dakikasında Ömer Faruk Kalfa’ın golüyle karşılaşmada öne geçti.

 

İLK TURDA VEDA ETTİ

 

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Edirnespor beraberlik için geliştirdiği ataklardan istediği golü bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Gaziosmanpaşaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Edirnesporde ilk turda kupaya veda etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU