'Yapacağız diyorlar ama ortada icraat yok'

Amatör spor kulübü yöneticileri ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy'ün stadyum ihtiyacını dile getirdi. 4 buçuk yıl önce bakanlık tarafından temeli atılan g

GÜNDEM 29.08.2018 19:49:00 0

 

 

Amatör spor kulübü yöneticileri ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün stadyum ihtiyacını dile getirdi. 4 buçuk yıl önce bakanlık tarafından temeli atılan gençlik merkezinin halen açılmadığını söyleyen Akay “Gençlik merkezi yapılan alanın arkasında 20 bin metrekarelik alan spor bakanlığına devrolunmuş. Yani ben bunu 3 yıl evvel de söyledim. Alanı Çerkezköy Belediyesi’ne teslim edin biz yapalım futbol sahasını dedim. Ama yeri bakanlık bize geri teslim etmediği için yapamadık. Bakanlık da yapmadı. Zaman geliyor yaparız, ederiz, hallederiz, futbol sahası yapacağız, şunu yapacağız, bunu yapacağız diyorlar ama ortada icraat yok” dedi.

 

 

 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin başkanlarını ve yöneticilerini kahvaltıda ağırladı.

3 TANE SAHAMIZ VAR

Saat 10:00’da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Çerkezköy’de 3 tane sahamız var. Organizede mülkiyetinin yarısı Çerkezköy Belediyesi’ne, yarısı Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne ait bir çim sahamız var. Onun dışında geçen sene başı hizmete açtığımız 29 Ekim sahamız var. Bir de Veliköy’de Veliköy Belediyesi zamanından kalan bir futbol sahamız var. Ama dere taşkınları sorunları ile birlikte 2-3 defa yatırım yapmamıza rağmen bir karşılık bulamadı” dedi.

“ANTRENMANLAR DA MAÇLAR DA BURADA YAPILACAK”

Yaptıkları yatırımın uzun yıllar, yine Çerkezköy’de bulunan çocuklar ve kulüpler tarafından daha fazla ve daha etkin kullanımını sağlamak adına geçen yıl bir karar aldıklarını belirten Akay “Antrenmanların Veliköy’de yapılması, Süper Amatör maçlarının 29  Ekim Spor Kompleksi’nde, Bölgesel Amatör Lig’de oynayan 1911 Çerkezköyspor’un maçlarını organizedeki sahada oynaması kararını aldık. Artık antrenmanlar da, Süper Amatör, Birinci Amatör,İkinci Amatör ve Altyapı maçları da 29 Ekim Spor Kompleksi’nde yapılacak” dedi.

“ÇEŞİTLİ GEREKÇELERLE GERÇEKLEŞMEDİ”

Veliköy’deki saha ile ilgili 2 tane sorun olduğunu dile getiren Başkan Akay “Sorunlardan bir tanesi artık oraya geçiş olan arka taraftaki köprü tarafını mülkiyet sahibi kapattı. Alana geçiş yok. Karayolları giriş müsaadesi vermiyor. üstgeçitten bu işin çözümlenmesi gerekiyor gibi sıkıntılı bir durumda kaldık. Orası ile ilgili başka TIR sahası konusunda tasarrufumuz vardı. Bizim dışımızdaki çeşitli gerekçelerle gerçekleşmedi” dedi.

“BURADAN HIZLI TREN GEÇECEK”

Çerkezköy Belediyesi’nin 29 Ekim Spor Kompleksi’nde de çeşitli yatırımlar yaptığını kaydeden Akay “Geçtiğimiz yıl itibari ile tribün sayısını 2 katına çıkarttık. Bine yakın koltuğumuz var. Burası çok uzun yıllar kullanılacak değil. Çerkezköy’de hızlı tren projesi var. Buradan hızlı tren geçecek. 2023-2024 yıllarında bu proje gerçekleşecek, öyle anlaşılıyor. Yan taraftaki sahanın çok uzun yılları yok öyle anlaşılıyor. Yan taraftaki  tribün zaten prefabrik. Bu sene itibari ile arkadaşlar program yapacak. Antrenman saatlerinizi, antrenman durumlarınızı, resmi maç oynanacaksa resmi maç durumlarını bütün programları bu sahada gerçekleştireceğiz” dedi.

“ŞUANDA ÖDEME GÖZÜKMÜYOR”

Belediye olarak 4 yıl boyunca kulüplere eşit oranda, üst ligde oynayan kulübe de o oranda yardımlarda bulunduklarını kaydeden Akay “Bugüne kadar elimizden gelen yardımları yaptık. Ancak ekonomik kriz herkesi vurduğu gibi Çerkezköy belediyesini de etkiledi. Dolayısıyla bu sene itibari ile yardımlarla ilgili, bütçemizin durumuna bakarak bu değerlendirme yeniden yapılacak. Şuanda bir ödeme gözükmüyor. Ekonomik kriz, tasarruf tedbirleri yüzde 30 belediyeden keselim diyerek başladı maalesef. Bu anlamda bizim de yatırımlarımız, bizim de projelerimiz var. Ama bütçe anlamında bazı kısıtlamalar geldiği için sıkıntı yaşamamak için bunu şimdiden söyleyeyim. Rahatlama olduğu anda aynı yardımları yeniden yapacağız” dedi.

“SPORU HEP ÖN PLANDA TUTTUK”

Spor kulübü yöneticilerinin kolay bir iş yapmadığını söyleyen Akay “Çocukları toplamak, bir araya getirmek, onlara sporun disiplinini vermek gibi önemli bir sorumluluğu hep beraber paylaşıyoruz. Bugüne kadar Çerkezköy Belediyesi yaptığı yatırımlarda sporu hep ön planda tuttu. Bugüne kadar yaptığımız parklarda, yeşil  alanlarda, yeşil alanın bir tarafına halı saha yaptık, bir tarafına basketbol sahası, bir tarafına voleybol sahası yaptık. 29 Ekim Spor Kompleksinin eski halini hatırlıyorsunuz. Bunların hepsi Çerkezköy’ün kulüplerine, Çerkezköy’ün çocuklarına gençlerine hizmet etsin diye yapılmış alanlar. Biz bugüne kadar spor anlamındaki yatırımlarımızı yaptık inşallah yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“İCRAAT YOK”

“Başka bir yere saha yapma imkanınız var mı?” sorusuna da cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Bir düşüncemiz vardı. Bunu yaklaşık 4 seneden beri söylüyoruz. Spor alanlarını yapması gereken kurumlar yerel yönetimler değil, spora yatırımın yapması gereken kurumun adı Spor Bakanlığı, dolayısıyla Spor İl Müdürlükleri. 4 buçuk yıldır ben belediye başkanlığı yapıyorum. 4 buçuk yıl önce temelini attıkları bir gençlik merkezini halen açamadılar. Bizim gençlik merkezinin hemen arkasında kalan 20 bin metrekarelik alanın futbol sahası yapılması ile ilgili benim 5-6 tane girişimim oldu. O alana futbol sahası yapılmasıyla alakalı bizden bazı beklentiler vardı. Zemin etütlerini biz yaparız dedik, destek veririz dedik, işin bir kısmından biz tutarız dedik. Hepsini söyledik. Ama mesele Çerkezköy’e yatırım yapmaya gelince maalesef bu konu çabuk gerçekleşmedi. Ankara’dan bakış adına söylüyorum bunu. Siyaset yapmak için söylemiyorum. Orası ön taraftaki kapalı spor salonu, arka taraftaki gençlik merkezi ve onun arkasındaki 20 bin metrekarelik alan spor bakanlığına devrolunmuş. Yani ben bunu 3 yıl evvel de söyledim. Alanı Çerkezköy Belediyesi’ne teslim edin biz yapalım futbol sahasını dedim. En azından ben buradaki futbol sahasının daha geniş kapsamlısını oraya yapacaktık.  Bu yatırıma hazırdık. Hatta ve hatta bu yatırım büyükşehirin yatırım planında vardı. Biz futbol sahası yapacak yer bulamayınca ben o projeyi değiştirip yukarıya yarı olimpik yüzme havuzuna çevirdim. Büyükşehir belediyesinin seçim beyannamesinde Çerkezköy’e bir futbol sahası sözü var. Ama yeri bakanlık bize geri teslim etmediği için biz yapamadık. Bakanlık da yapmadı. Futbol sahası yapacak yerimiz var ancak yer bakanlıkta. Zaman geliyor yaparız ederiz, hallederiz, futbol sahası yapacağız, şunu yapacağız, bunu yapacağız diyorlar ama ortada icraat yok” dedi.

“2 OKUL ORTAYA ÇIKTI”

Kızılpınar’daki futbol sahası ile ilgili de konuşan Akay “Kızılpınar Belediyesi zamanında futbol sahası vardı. Yer zamanında spor alanına dönüştürülmüş ancak milli eğitime tahsisi duruyordu. Çerkezköy Belediyesi olarak bir futbol sahası yapalım dedik, biz dedikten sonra alanın milli eğitime tahsis olduğu akıllarına geldi. Milli eğitim tahsisini öğrendi, sıkıştırdık ve iki okul ortaya çıktı. Kızılpınar’da halı sahanın arkasında bir alanımız var. Orayla ilgili önümüzdeki yıllarda tasarrufumuz olacak” dedi.

“ÇERKEZKÖY NEDEN GÖRÜNMÜYOR?”

Çerkezköy’de Bölgesel Amatör Lig’de oynayan takımının da olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Maç yaptığı saha Kapaklı’da. Çerkezköy’ün kendi takımını bizim halkımızla buluşturmamız gerekiyor. Burası onun için fırsat merkezde alanımız var. Dört yıldır oraya futbol sahası yapın diyoruz. Bakanlık için 10 milyonluk yatırım samimi söylüyorum yatırım değildir. 2017 yılında Türkiye’de 181 tane futbol sahası yapmışlar. 258 tane kapalı spor salonu yapmışlar. Nereye yapıyorsunuz? Burası neden görünmüyor? İsyanım bunadır. Çerkezköy’de 160 bin nüfusumuz var. Buraya her yıl bir ilçe nüfusu kadar göç geliyor. Oraya futbol sahasını yaptıracağız. Üç yıl içinde bir şekilde olacaktır. Artık Çerkezköy’e yakışır kendi sınırlarında güzel bir stadyuma ihtiyacı var. En azından 5-6 bin tribünlü stadyum kıvamında bir sahaya ihtiyacımız var” dedi.

“VERİLEN SÖZLER HATIRLANACAK MI?”

Dönemin Spor Bakanının seçimden iki hafta önce Çerkezköy’e geldiğini anımsatan Akay “Çerkezköy’e bir futbol sahası, kapalı spor salonu yapacağız dedi. Yetmedi yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız dedi. Belediye yüzme havuzunu yapıyor, büyükşehir 10 milyon yatırımla yapıyor. Seçim bitti, spor bakanı değişti. Bu sözler hatırlanacak mı gerçekten çok merak ediyorum. Hatırlamazlar ise Çerkezköy belediyesi o alana bir şekilde futbol sahası yapar, alanı yeter ki teslim etsinler” dedi.

2’NCİ LİGDE MÜCADELE EDECEK

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nedim Yılancı da yeni sezonda Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Voleybol Takımı’nın yeni sezonda 2’nci ligde mücadele edeceğini söyledi. Programın sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, amatör spor kulübü yöneticileri ile selfie çekmeyi de ihmal etmedi. Kahvaltıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, spor kulübü başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin de katıldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU