TekirdaÄŸ BüyükÅŸehir Belediyesi TEKPARK tarafından Çorlu'da iÅŸletilen Çorlu açık otoparkında ‘Plaka Tanıma Sistemi’ne ( PTS) geçildiÄŸi açıklandı. PTS'nin standart bir uygulama olduÄŸunu ve Elektronik plaka kaydı ile zaman kaydının yapılacağını belirten TEKPARK Genel Müdürü Ali Osman YaÅŸar, "İlk kurulumdan sonra canlı kullanımı test ediyoruz. Gerekli gördüÄŸümüz tadilatlar olacaksa onları da gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bundan sonra uygulama diÄŸer otoparklarımızda da yaygınlaÅŸtırılacak" dedi.
Plaka Tanıma Sistemi sayesinde kameralardan elde edilen araç görüntüsü üzerinde plaka bölgesi tespit edilerek ayrıştırılacağı ve plaka üzerinde bulunan karakterlerin optik karakter tanıma yöntemleri ile okunacağı belirtildi.
"DİĞER OTOPARKLARIMIZDA DA YAYGINLAŞTIRILACAK"
MarmaraereÄŸlisi Kartaltepe bölgesindeki hafriyat toprağı döküm sahasında 2017 yılının Kasım ayından itibaren Plaka Tanıma Sistemini kullandıklarını belirten TEKPARK Genel Müdürü Ali Osman YaÅŸar, "PTS standart bir uygulama. Elektronik plaka kaydı ve zaman kaydı yapacak. Çıkışta zaman hesabı yapacak ve ücret hesaplayacak. Polnet ile entegre olacak. Park alanlarından ücretsiz faydalanacaklar, aboneler tanımlanabilecek, aranan araç alarmı alınabilecek, otopark doluluÄŸu kontrol edilebilecek, kara liste oluÅŸturulabilecek, giriÅŸ-çıkış sıklığı ölçülebilecek. Bu iÅŸleri yönetecek bir yetkili tanımlanacak. Bunların hepsi standart. Ama biz biniÅŸ kartı ile ödeme yapılabilsin, kredi kartı ile ödeme yapılabilsin ve güvenlik tedbirlerinin biraz daha artırılmış olmasını istedik. Bu nedenle partner diÄŸer tedarikçilerimiz ile de çalışmamız gerekti. Bu tür çözümlerde standarttın dışına çıkıldığında süreç uzuyor.İlk kurulumdan sonra canlı kullanımı test ediyoruz. Gerekli gördüÄŸümüz tadilatlar olacaksa onları da gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Bundan sonra uygulama diÄŸer otoparklarımızda da yaygınlaÅŸtırılacak" dedi.
Haber / Gülveren ALTUNOÄžLU