Otopark ihtiyacına geçici çözüm

Çerkezköy Belediyesi, ilçe genelinde artan otopark ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla geçici olarak Tokuşlar Sokak üzerinde bir süre önce boşaltılan ve halk arasında Şelale Park olarak bilinen alanı oto

GÜNDEM 28.08.2018 18:07:00 0
Otopark ihtiyacına geçici çözüm

 

 

Çerkezköy Belediyesi, ilçe genelinde artan otopark ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla geçici olarak Tokuşlar Sokak üzerinde bir süre önce boşaltılan ve halk arasında Şelale Park olarak bilinen alanı otoparka dönüştürecek. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu alanın bir bölümüne de aynı sokakta bulunan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarlığı’nı taşıyacaklarını belirtti.

YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

İlçe genelinde yaptığı park düzenlemeleri kapsamında tüm parkları yeniden düzenleyerek halkın kullanımına açan Çerkezköy Belediyesi, ihale sürecinin sona ermesinin ardından geçtiğimiz hafta işletmeci tarafından boşaltılan Şelale Park’ta da yeni düzenleme yapacak.

OTOPARK OLARAK KULLANILACAK

Şelale Park olarak bilinen ve yıllardır çay bahçesi olarak kullanılan Hikmet Uğraş Parkı, ilçe genelinde artan otopark ihtiyacına çözüm bulunması amacıyla geçici olarak otopark olarak kullanılacak. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, alanın bir bölümünün otopark olarak kullanılacağını, bir bölümüne de aynı sokakta hizmet veren Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarlığı’nın taşınacağını belirtirken, bu alanın otoparka dönüştürülmesi ile birlikte Canbazlar Sokak ve Tokuçlar Sokak’taki trafik yoğunluğunun azaltılması ve park sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

“MUHTARLIK DA TAŞINACAK”

Canbazlar ve Tokuşlar Sokak üzerinde yoğun trafiği ve park trafiğini en aza indirmek için böyle bir çalışma yapacaklarını kaydeden Başkan Akay, önümüzdeki hafta başlayacak olan tadilat çalışmaları sonrası özellikle Canbazlar ve Tokuşlar Sokak’taki trafiğin rahatlayacağını belirtti. Uzun yıllar çay bahçesi olarak kullanılan ve Şelale Park olarak bilinen Hikmet Uğraş Parkı’nın geçtiğimiz hafta boşaltıldığını kaydeden Akay “Boşaltılan alanda tadilat çalışması yaparak geçici otopark yapacağız ve ayrıca aynı cadde üzerinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle muhtarlığını da boşaltılan alana taşıyacağız. Muhtarlık, daha önce zabıta müdürlüğü tarafından kullanılan ve buraya taşınacak olan prefabrik binada hizmet verecek” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ