Okul hareketliliği başladı

2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okulların açılmasına kısa bir süre kala Çerkezköy'de okul hareketliliği de başladı. Okul çantalarının fiyatlarÄ

GÜNDEM 28.08.2018 15:39:00 0
Okul hareketliliği başladı

Kırtasiye hareketliliğinin Pazartesi günü başladığını kaydeden Kırtasiye işletmecisi Cengiz Sever,  “Geçen seneye göre bu yıl satışlar yüzde 30 arttı” dedi. Okul çantalarının fiyatlarının 65 liradan başladığını kaydeden Sever, bir öğrencinin kırtasiye alışverişinin de okul çantası ile birlikte 200 ile 250 liradan başladığını kaydetti.

GARANTİLİ ÜRÜN

Okul çantası ve kırtasiye alışverişi yapacak olan anne babalara da çeşitli tavsiyelerde bulunan Cengiz Sever “Satıcının malın arkasında durup durmadığına, fermuar ve dikiş garantisi verip vermediğine dikkat etsinler. Ürünü 10 günde tamir edip geri verebiliyor mu buna baksınlar. Bizim okul çantası, kalem kutusu gibi ürünlerimiz bir yıl garantili” dedi.

“KIRTASİYE, KIRTASİYECİDEN ALINIR”

Anne babaların yapıştırıcıların solventi olmamasına dikkat etmeleri gerektiğini kaydeden Sever “Kırtasiye kırtasiyeciden alınır. Boyalarda da genellikle bilindik markalar tercih edilmeli. Ucuz diye adı duyulmayan, bilinmeyen markalar tercih edilmemeli. Suluklarda çelik suluklar ya da ‘Sağlık Bakanlığı onaylıdır’ ibaresi bulunan tupper cinsi suluklar tercih edilmelidir” diye konuştu.

“HAREKETLİLİK BAŞLADI”
Sağlığa zararlı maddeler içermeyen ve tüm testlerden geçmiş güvenli okul ürünlerini sattıklarını kaydeden Sever “Pazartesi itibari ile okul alışverişleri başladı. Önümüzdeki hafta daha da hareketlenmesini bekliyoruz”  dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU