Zafer Bayramı coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. Yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kutlama programları sa

GÜNDEM 28.08.2018 15:29:00 0
Zafer Bayramı coşkuyla kutlanacak

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. Yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kutlama programları sabah 9:30'da çelenk sunumu ile başlayacak.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı Çerkezköy’de törenle kutlanacak. Kutlama programları, yarın sabah saat 9:30'da Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayacak. Program, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehirler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile devam edecek. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10:30'da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban beraberinde Garnizon Komutanı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte törene katılanların bayramını kutlayacak. Bayram Kutlaması'nın ardından, P. Ütgm. Samet Damla tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.

 

IŞIKLANDIRMA YAPILACAK

 

30 Ağustos Zafer Bayramı programı kapsamında 30 Ağustos perşembe günü saat 20:00'den itibaren Cumhuriyet Meydanı ve Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı, Tredaş tarafından ışılandırılırken özel işyeri ve caddelerin ışıklandırılması da yapılacak.

 

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

 

Türkiye'de 1926'dan itibaren her yıl kutlanan Zafer Bayramı'nda, 30 Ağustos 1922 yılı Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz anılıyor. 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl Zafer Bayramı olarak kutlanan ulusal bayramıdır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasıyla 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanıyor.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU