'Motosiklet Ağası' seçilecek

Edirne'de 30 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında 5'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Edirne Motosiklet Festivali'nde motosiklet ağası seçilecek. Türkiye ve dünyada bir ilke imza atacağını belirten Adrianapoli MK

GÜNDEM 27.08.2018 17:43:00 0

Edirne'de düzenlenecek olan Uluslararası Edirne Motosiklet Festivali için hazırlıkların sürdüğü kaydedildi. Gece gündüz sürecek olan festivale 3 binin üzerinde katılımcı beklediklerini belirten, Adrianapoli MK Başkanı Mehmet Ramiz Nevrekop,  konserlerin ve fotoğraf sergilerinin yapılacağını dile getirdi. Büyük motor kortejini Pazar günü düzenleyeceklerini ifade eden Nevrekop, "Pazar günü organizasyonun yapıldığı Söğütlük'ten çıkarak geleneksel olarak yaptığımız kortejimizi yapacağız. Yaklaşık 3 bin kişinin katılmasını bekliyoruz bu yıl. Bunun nedeni de şu, Cumartesi ve Pazar günü festival alanında Trakya'nın en büyük ikinci el motosiklet  yedek parçaları, eşyalarının alım-satımı pazarı kuracağız. Dolayısıyla buna da ilginin yoğun olmasını bekliyoruz" dedi.

 

"YEREL MÜZİSYENLERE YER VERECEĞİZ"

 

Nevrekop, festivalde Edirne'yi tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Festival'de Mary Jane grubu dışında bütün müzisyenleri Edirne'den seçtik. Bizim bu yaptığımız etkinliğin en büyük amacı da zaten Edirne için turizm. Burada insanlar Edirne'ye geldiğinde nasıl ciğer yiyorsa bizim yerel müzisyenlerimizi de dinlemek istiyor. Her zaman şunu övünerek söylüyorum Türkiye'nin en iyi müzisyenleri Edirne'dedir. Bu nedenle de biz yerel müzisyenlere yer vereceğiz festivalde" dedi.


"YENİ BİR SOLUK GETİRECEK"


Nevrekop, Türkiye ve dünya'da bir ilke imza atıp Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde olduğu gibi bir ağa seçme uygulaması yapılacağını ifade ederek, "Artık bir heyecanımız daha oluyor. Bu yıl aramızdan 'Motosiklet Ağası'nı seçeceğiz. Dolayısıyla 2018, 30 Ağustos - 2019, 3 Eylül arasında camiamıza yeni bir soluk getirecek bir karar aslında. Motor severliğin sevgi ve coşku cömertliğiyle birleşmesi, Motosiklet Ağalığı manevi bir sorumluluğu da üstlenmek anlamına geliyor. Festivalimizde de ek organizasyon ve etkinlikler düzenlenmesi gibi misyonu olan Motosiklet Ağası, devlet büyüklerini güreşlere davet etmek, gelen konuklarını ağırlamak gibi görevlerini de üstlenecek. Ağalığın sembolü 'ağalık koçu' için ise hurda bir motorun kesimi olacak. Bu da her motorcunun hayvan sever ve doğa dostu olmasından dolayıdır" dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ