Bir Kadın Hikayesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye tarafından "Bir Kadın Hikayesi" konulu öykü yarışması düzenlenecek. Yarışma sonunda birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL, mansiyon ö

GÜNDEM 27.08.2018 15:19:00 0
Bir Kadın Hikayesi

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye tarafından “Bir Kadın Hikayesi” konulu öykü yarışması düzenlenecek. Yarışma sonunda birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL, mansiyon ödülü olarak ise 3 bin TL ödül verilecek.

 

 

 

Yarışmada Türkiye’de kadın; güçlü kadınlar, ezilen kadınlar, örnek kadınlar, kahraman kadınlar, çileli kadınlar, başarılı kadınlar, kimsesiz kadınlar gibi konular çerçevesinde kurgu ya da aileden ve çevreden derlenen hikayeler konu edilecek. Toplumdaki kadın unsuruna dikkat çekmek, toplumda kadın duyarlılığını artırmak, kadınların gerçek hayat hikâyelerinin derlenerek ortaya çıkmasını sağlamak, kadınların unutulan ya da fark edilmeyen hikâyelerinin yazıya aktarılması, kadınların aileleri ve çevreleriyle iletişim kurabilmelerini sağlamak, kadınların yazma becerilerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenecek olan yarışmaya 4 Ocak 2019 tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş tüm kadınlar katılabilecek.

SON TESLİM TARİHİ 4 OCAK 2019

Eser, anı, derleme, söyleşi, mektup, öykü türlerinden herhangi biriyle yazılabilecek. Her yazar ancak bir eserle yarışmaya katılabilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından basılacak olan “Bir Kadın Hikâyesi” Yaşanmış Kadın Öyküleri Seçkisi Kitabında, Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme neticesinde yayınlanmaya değer bulunan eserler yer alacak. Eserlerin son teslim tarihi 4 Ocak 2019 Cuma günü saat 17:00 olarak açıklandı. Gönderilen eserler, Seçici Kurul Üyelerinin tamamı tarafından değerlendirilecek.

SEÇİCİ KURULDA KİMLER YER ALIYOR?

Yarışmanın seçici kurulunda Prof. Dr. Yaşar Şenler (Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı), Dr.Öğretim Üyesi Selda Uygur (Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve  Edebiyatı Bölümü), Uzman Mine Engin Tekay (Namık Kemal Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkanlığı Öğretim Görevlisi – Yazar), Behcet Atlı (Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı - Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni), Hülya Çakar (Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni) yer alacak.

BİRİNCİYE 10 BİN TL ÖDÜL

Yarışma sonuçları 15 Şubat 2019 Cuma günü ilan edilecek ve ödül kazanan yarışmacılar 8 Mart 2019 Cuma günü yapılacak ödül törenine davet edilecek. Yarışmaya birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL, mansiyon ödülü olarak ise 3 bin TL ödül verilecek.

Haber / Menşure KARDEŞ