Bitkisel ürünlerin mucizevi özellikleri 

Günümüzde zayıflamak ve sağlıklı yaşamak için pek çok yöntem mevcut. Bu yöntemler arasında özellikle kadınlar tarafından tercih edilen zayıflama çayları ve detoks suları yer alıyor. Bu tür

GÜNDEM 26.08.2018 19:34:00 0
Bitkisel ürünlerin mucizevi özellikleri 

Genellikle kadınlar tarafından zayıflamak amacıyla kullanılan bitki çayları ve detoks suları yaz mevsiminin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Bitkisel ürünlerin bütçe açısından da uygun olduğunu dile getiren aktarlar, bitki çaylarının doğal olması, besin olarak tüketilmesi, yan etkileri ve zararlarının daha düşük olması nedeniyle daha çok tercih edildiğini kaydetti. Edinilen bilgiye göre bitkisel ürünlerin metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakıcı özelliklerinden faydalanarak göbek ve basen yağlarından kurtulmanın mümkün olduğu belirtildi. 

 

ALINAN KALORİYE DİKKAT EDİLMELİ

 

Detoks suları ve bitki çayları kullanılmasının yanı sıra, kadınların günlük alınan kaloriye de dikkat etmeleri gerektiğini belirten aktarlar “Sarf edilen efordan fazla alınan kaloriler vücutta yağ olarak depolanıyor. Bunun yanında hamileler, tansiyon ve kalp hastaları gibi sağlık sorunları olan kişiler bitki çaylarından kaçınmalı veya bu tür ürünleri kullanmadan önce doktor kontrolünden geçmelidir” dedi. Zayıflamaya yardımcı ve detoks olarak kullanılan ürünlerin başında tarçının geldiğini, bunun yanı sıra biberiye, limon, maydanoz, sinameki, yeşil çay, mate, funda, mısır püskülü, kiraz sapı gibi bitkisel ürünlerin yer aldığını dile getiren aktarlar “Detoks suyu olarak kullanılan 1 litre suya eklenen 2 adet çubuk tarçın, yağ yakma özelliği açısından önemli bir yere sahip. Bunun yanı sıra elde edilen karışıma limon ve maydanoz eklendiğinde mucizevi bir etki elde ediliyor” dedi. 

 

BAŞ AĞRISI VE MİGRENE İYİ GELİYOR

 

Tarçının, vücuttaki yağları yakmakla birlikte düzenli olarak tüketildiğinde yağ toplanmasını ve bu yağların kiloya dönüşmesini engellediğini kaydeden aktarlar “Aynı zamanda metabolizmayı hızlandıran tarçın, iştahı bastırarak kişiyi uzun süre tok tutma özelliğine sahip. Özellikle tatlı krizinin önüne geçmede oldukça etkili olan tarçın, hafızayı güçlendirerek, baş ağrısı ve migrene iyi geliyor” bilgisini verdi. 

 

DETOKS ETKİSİ YARATIYOR

 

Limonun, kış aylarının vazgeçilmez ürünü olmasının yanı sıra yaz aylarının da olmazsa olmazı olarak bitkisel çaylarda ve detoks sularında sıkça kullanıldığını kaydeden aktarlar “C vitamini deposu olarak bilinen limonun zayıflamaya yardımcı olmak açısından da oldukça etkili olduğu biliniyor” dedi. Açlık hissini azaltma etkisi bulunan limonun, sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki ödemi attığını kaydeden aktarlar, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren limonun, maydanoz ve tarçın ile bir araya geldiğinde detoks etkisi yarattığını dile getirdi. 

 

BİRÇOK MUCİZEVİ ETKİSİ BULUNUYOR

 

Yeşil çay ile de tüketilen ve zayıflamaya yardımcı olan limonun bir çok mucizevi etkisinin bulunduğunu söyleyen aktarlar, “Yağ yakıcı ve kilo vermeye yardımcı olan maydanoz suyu ise kalp ve damar sağlığını koruyor. İnsan sağlığına iyi gelen ürünlerden biri olan biberiye, çay olarak tüketildiğinde iştahı keserek kolay kilo verilmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda biberiye bitkisinden elde edilen yağın bel ve basen bölgesine uygulanması incelmeyi hızlandırırken, selülitlerden kurtulmaya yardımcı olarak cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlıyor” dedi. 

 

YULAF VE YOĞURT MUCİZESİ

 

Çok iyi bir protein kaynağı olan yulafın sindirim sistemini iyileştirirken kilo kaybına da yardımcı olduğunu dile getiren aktarlar, “En iyi enerji kaynaklarından bir olan yulaf, aç karnına yağsız yoğurt ve süt ile birlikte tüketildiğinde mucizevi bir etki yaratıyor” dedi. Mısır püskülü ve kiraz sapının ise vücutta biriken ödemi atarken aynı zamanda vücudun su toplamasını önlediğini kaydeden aktarlar, sağlıklı kilo verme ve bitkisel ürünleri sağlıklı bir şekilde tüketme konusunda vatandaşları bilgilendirerek kilo vermek isteyen insanların öncelikle bol su içmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.  

 

Haber / Özge MERİÇ