Boza Festivali ve Sünnet Şöleni 5. kez düzenleniyor

Ergene Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl düzenlenen Boza Festivali ve Sünnet Şöleni bu yılda düzenlenecek. Bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Boza Festivali ve Sünnet Şöleni 7, 8 ve 9 Eylül

GÜNDEM 26.08.2018 19:33:00 0
Boza Festivali ve Sünnet Şöleni 5. kez düzenleniyor

Ergene Belediyesi tarafından 7, 8 ve 9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Boza Festivali ve Sünnet Şöleni'nde, birbirinden ünlü isimler sahne alacak. Festival boyunca tüm gün festival alanında satış stantları, şişme oyun parkları ve ikram çeşmeleri yer alacak. Boza Festivali ve Sünnet Şölenine tüm halkın davetli olduğu kaydedildi.

 

MANUŞ BABA SAHNE ALACAK

 

Boza Festivali ve Sünnet Şöleni Festivali'nin 1. Günü olan 7 Eylül Cuma saat 11.00’da Yeşiltepe Mahallesi Tonguçlar Camii'nde Ergene Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocukların da katılımıyla birlikte Mevlid-i Şerif okutulacak. Saat 17.30’da Marmaracık Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak ve saat 18.00’da Edirne Caddesi üzerinde bulunan Ergene Kent Konseyi önünden Edirne Belediyesi Bando Takımı'nın da katılımıyla açılış korteji gerçekleşecek. Festival alanında sona erecek kortejin ardından açılış konuşmaları ve ardından stantlar gezilerek, boza tanıtımı ve ikramı yapılacak. Saat 20.00’da Geleneksel Kına Töreni düzenlenecek ve saat 20.30’da Deli Orman Türkü Grubu, 21.00’da Arif Şentürk ve saat 22.00’da Manuş Baba konser verecek.

 

DANS GÖSTERİLERİ DÜZENLENECEK

 

8 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’da Ergene Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Folklore Ansambal Aco Karamanov Radovis Makedonya grubu dans gösterilerini sergileyecek. Saat 21.00’da Grup Nefes ve 22.00’da Onur Baytan konseri düzenlenecek.

 

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ İLE SON BULACAK

 

9 Eylül Pazar festivalin son gününde ise saat 20.00’da Ergene Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Topluluğunun gösterileri, saat 21.00’da Canan Şimşek ve saat 22.00’da Rumeli Ekrem Konseri gerçekleşecekken saat 23.00’da Havai Fişek Gösterileri ile festival son bulacak.

 

Haber / Ayşenur AYDIN