Bayram sonrası ilk Kuş Pazarı kuruldu

Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği Lokalinde her Pazar günü kurulan kuş pazarında bayram öncesi yaşanan durgunluğun ardından, bayram sonrası kurulan ilk pazarda hareketlilik yaşandı. 

GÜNDEM 26.08.2018 19:31:00 0
Bayram sonrası ilk Kuş Pazarı kuruldu

Çerkezköy’de her Pazar 10.00-13.30 saatleri arasında Kanarya Sevenler Derneği Lokalinde kurulan kuş pazarında dün hareketli saatler yaşandı. 

 

“KUŞ ÜRETİCİLERİMİZİ SEVİNDİRDİ”

 

Bayram öncesi durgunluk yaşanırken, bayram sonrası kurulan ilk pazarda ise hareketlilik başladı. Kuş Pazarının 40 yıldır her hafta Pazar günleri Dernek lokalinde kurulduğunu belirten Çerkezköy Kanarya Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Erişken, “Kurban Bayramı öncesinde kuş üreticilerimiz beklenen kuş satışını yapamadıkları için birkaç hafta durgunluk yaşandı. Kurban bayramı sonrasında kurulan ilk pazarda hareketlilik yaşandı. Bu da kuş üreticilerimizi sevindirdi” diye konuştu. 

 

“İSTEDİKLERİ KUŞ TÜRÜNÜ BULABİLİYORLAR”

 

Çerkezköy’deki Kuş pazarının Trakya’nın önemli kuş pazarlarından biri olduğunu kaydeden Erişken “Buraya Çerkezköy ve Kapaklı dışında Çorlu, Lüleburgaz, Tekirdağ, Uzunköprü, Kırklareli, Muratlı ve Silivri olmak üzere birçok il ve ilçeden kuş üreticileri gelerek kuşlarını satıyor. Kuş severler Çerkezköy Kuş Pazarında istedikleri kuş cinsini rahatlıkla bulabiliyor” dedi. 

 

Haber / Ayşenur AYDIN