Mezarlıklara ücretsiz servis

Edirne Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı'nın birinci günü mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti verilecek. Parkmetrelerin de bayram boyunca ücretsiz olacağını kay

GÜNDEM 19.08.2018 14:36:00 0
 Mezarlıklara ücretsiz servis

 

Edirne Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı’nın birinci günü mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti verilecek. Parkmetrelerin de bayram boyunca ücretsiz olacağını kaydeden yetkililer “Ayrıca yakınlarının kabirlerine çiçek ekimi yapmak isteyen vatandaşlar için Arefe gününden itibaren mezarlıklarda 90 bin adet çiçek dağıtılacak” dedi.

 

 

Edirne Belediyesi, Kurban Bayramı’nın 1. günü olan 21 Ağustos Salı Günü bayram namazı sonrasında şehir mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için belediye binası önünden Yenişehir, Buçuktepe, Yeniimaret Bademlik, Yıldırım ve Acıçeşme Mezarlıkları’na ücretsiz otobüs servis hizmeti verecek.  Mezarlık ziyaretini tamamlayan vatandaşlar, aynı otobüslerle belediye binası önüne geri dönebilecek.

90 BİN ÇİÇEK DAĞITILACAK

Buçuktepe, Yenişehir, Acıçeşme, Yıldırım, Yeniimaret Bademlik ve Karaağaç Mezarlıkları’nda yakınlıklarının kabirlerine çiçek ekimi yapmak isteyen vatandaşlar için toplam 90 bin adet çiçek dağıtılacağnı kaydeden yetkililer “Vatandaşlar Arife günü ve Kurban Bayramı’nda mezarlık görevlilerinden ücretsiz olarak çiçek talebinde bulunabilecek” dedi. Yetkililer, öte yandan Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından merkezde tüm mezarlıklardaki 18 adet şehit kabrine çiçek ekildiğini, otların temizlendiğini kaydetti.

PARK YERLERİNDEN ÜCRET ALINMAYACAK

Şehir merkezinde parkmetre uygulaması yapılan caddelerde; bayram boyunca araç park yerlerinden vatandaşların ücretsiz yararlanabileceğini dile getiren yetkililer “Vatandaşlar, belirtilen günlerde parkmetre uygulaması yapılan caddelerde, Edirne Belediye personeli olmaksızın ücret talep eden kişilerin olması halinde, Alo 153 No’lu hatta bilgi verebilir” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ