Camilerde bayram temizliği

Çerkezköy Belediyesi, Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala ilçe genelindeki camilerde bayram temizliği yaptı. İbadet yerlerinin temizliklerinde kullanılmak üzere belediye tarafından yaklaşık 9 ay önce a

GÜNDEM 17.08.2018 15:04:00 0
Camilerde bayram temizliği

 

Çerkezköy Belediyesi, Kurban Bayramı’na kısa bir süre ilçe genelindeki camilerde bayram temizliği yaptı. İbadet yerlerinin temizliklerinde kullanılmak üzere belediye tarafından yaklaşık 9 ay önce alınan Halı Yıkama Aracı ile Kurban Bayramı öncesi tüm camilerdeki halılar yıkanıp temizlendi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından camilerin genel çevre temizlikleri yapılarak bahçeleri de yıkandı. 

HALI YIKAMA MAKİNESİ İLE YAPILIYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçe genelindeki ibadet yerlerinin temizliklerinin belediye tarafından düzenli olarak yapıldığını belirtti. İbadet yerlerinin temizliğinin daha önce görevlendirilen personel tarafından yapıldığını anımsatan Akay, 2017 yılı sonundan itibaren bu temizliğin tam otomasyonlu Halı Yıkama Makinesi ile yapıldığını kaydetti.

“DAHA HİJYENİK VE TEMİZ OLUYOR”

Halı yıkama aracı ile ilçe genelindeki tüm ibadet yerlerinin temizliğinin periyodik olarak yapıldığını, halıların vakumlu su ve halı şampuanı ile yıkandığını kaydeden Akay “Halı Yıkama Aracımız temizliğin yapılacağı ibadet yerinin önüne park ediyor. Ardından içerdeki halılar halı yıkama şampuanı ile ıslanıp, vakumlu su ile yıkanıp, suyu çekiliyor. Bu işlemin ardından camilerimiz, mescitlerimiz daha hijyenik ve temiz oluyor” dedi. Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelindeki tüm cami, mescit gibi ibadet yerlerinin halılarının yıkanıp, temizlendiğini ve genel çevre temizliklerinin yapıldığını dile getiren Akay, “Hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nda daha temiz, daha hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için Kurban Bayramı öncesi tüm ibadet alanlarında genel bir temizlik yapıyoruz” dedi. Camilerin halılarını yıkayıp dezenfekte ettiklerini söyleyen Akay, genel çevre ve bahçe temizliklerinin de tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Haber / Özge MERİÇ