2 önemli projenin imzaları atıldı

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında başvuru süreci sonrasında başarılı bulunan iki öne

GÜNDEM 17.08.2018 14:41:00 0
2 önemli projenin imzaları atıldı

 

 

 

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında başvuru süreci sonrasında başarılı bulunan iki önemli projenin sözleşmeleri imzalandı. Düzenlenen imza töreninde Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da yer aldı.

 

Tekirdağ Valisi  Mehmet Ceylan'ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Mahmut Şahin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur ve Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oğuz Günaçan katıldı. 

 

ÖZEL EĞİTİMİN KALİTESİ ARTTIRILACAK

 

Değerlendirme süreci sonrasında başarılı bulunan iki projenin Trakya Kalkınma Ajansının “Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında destekleneceği kaydedildi. Bu iki projeden, başvuru sahibi Tekirdağ Valiliği olan “Tarih ve Lezzet İç İçe” projesinde Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ortağı ve Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin de yer alacağı belirtildi. Toplam proje bütçesi 350 bin 755,02 TL olan proje ile tarihi Tekirdağ Evinin küçük ölçekli altyapı destekleri ile şehre ve turizme kazandırılmasının amaçlandığı açıklandı. Aynı program kapsamında desteklenecek "Özel Eğitim Güçlü Eğitim Projesi" ile eğitimde fırsat eşitliği ilkesini ön plana çıkararak 11 ilçede özel eğitimin kalitesini artırmanın hedeflendiği bildirildi. Toplam bütçesi 241 bin 554,50 TL olan projede 25 özel eğitim sınıfının donatımlarının sağlanması, eğitim araç-gereç ve materyallerin okullara kazandırılması ve öğretmen, idareci ve velilere yönelik gerçekleştirilecek eğitimler proje faaliyetleri olarak yer aldığı kaydedildi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN