Kurban pazarını inceledi

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Yüksel Sevil, Belediye Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte Pınarça Yolu üzerinde kurulan Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde inc

GÜNDEM 17.08.2018 14:25:00 0
Kurban pazarını inceledi

Kurban satış ve kesim yerinde düzenleme çalışmalarını inceleyen Sevil, Kurban Satış ve Kesim Yerimizdeki düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“KİREÇLEME YAPILDIKTAN SONRA KAPATILACAK”

Çalışmaların akşam saatlerinde son bulacağını kaydeden Sevil “Yapılan çalışmalar kapsamında Kurban Kesim Yeri’ne 10 kurbanın ayni anda kesilebileceği düzenleme yapıyoruz, ayrıca kesilen kurbanların sakatatlarını gömmek içinde üç metrelik derin bir kuyu hazırlanıyor. Kesilen kurbanların sakatat kısımları buraya atılacak ve kireçleme yapıldıktan sonra toprakla kapatılacak” bilgisini verdi.

“ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Başkan Vekili Yüksel Sevil, kurban satıcıları ile de sohbet ederek onların taleplerini dinledi. Hem vatandaşların hem de kurban satıcılarının sorunsuz bir bayram geçirmesi için Kurban Satış ve Kesim Yeri’ni en iyi şekilde düzenlemeye özen gösterdiklerini kaydeden Sevil “İnşallah önümüzdeki yıl çok daha iyi bir kurban satış yeri olarak hazırlanmış olacak. Buradaki kesim yerimiz hijyen kurallarına uygun olarak hazırlandı ve bayram süresince vatandaşlarımıza eksiksiz bir şekilde hizmet verilecek”  dedi. Başkan Vekili Sevil’e kurban satış ve kesim yeri ile ilgili bilgiler veren Belediye Zabıta Komiseri Cumhur Sağır “Herhangi bir sorun yok. Kontroller devam ediyor” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU