Kısa dönem erbaşlar yemin etti

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığının tarafından 372. kısa dönem erbaşları için yemin töreni Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlendi.

GÜNDEM 17.08.2018 13:17:00 0
Kısa dönem erbaşlar yemin etti

 

 

 

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığının tarafından 372. kısa dönem erbaşları için yemin töreni Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlendi.

 

Düzenlenen yemin törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş ve Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan yemin töreninde yemin eden erler adına J. Er Muhammed Gökhan Gülşen bir konuşma yaptı. Ardından J. Er Onur Ay tarafından “Ben Askerim” adlı şiir okundu. Eğitim ve spor alanında başarılı olan erlere Vali Mehmet Ceylan tarafından hediye takdim edildi.

 

"NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR"

 

Yemin töreninde konuşan Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, “Yaklaşık üç hafta önce bu kutsal ocağa gönderdiğiniz evlatlarınız, temel askerlik eğitimini tamamlamış olarak ettikleri yeminle, vatan savunmasında görev almaya ve verilecek her vazifeyi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Ne mutlu sizlere ki asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz.  Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Biliyorum ki sizler bugün, asker anası, asker babası, asker eşi, kardeşi ve yakınları olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyorsunuz. Bin bir güçlükle yetiştirip bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız, bu ocağa adım attıkları andan itibaren bizim de evlatlarımız olmuşlardır. Onları en az sizin kadar sevip koruyacağımızdan ve daha bilgili, daha donanımlı, daha sağlıklı olarak tekrar size teslim edeceğimizden emin olunuz" dedi. 372. kısa dönem erlerinin yemin töreni, geçit töreni ve askerlerin yemin etmesinin ardından sona erdi.

 

 

Haber/ Ayşenur AYDIN