Depremde yapılması gerekenler anlatıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde vatandaşlara eğitim vererek deprem farkındalığı

GÜNDEM 17.08.2018 13:13:00 0
Depremde yapılması gerekenler anlatıldı

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde vatandaşlara eğitim vererek deprem farkındalığı oluşturdu. Deprem simülasyon TIR'ında verilen ve 2 gün süren eğitimde deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Süleymanpaşa ilçesindeki Sahil Dolgu Alanı'na kurulan deprem simülasyon TIR'ı ile vatandaşlara deprem anında ve sonrasında yapması gerekenler hakkında bilgi verildi.

 

"FELAKETLERİN YAŞANMAMASINI DİLİYORUZ"

 

Tekirdağ'ın deprem bölgesinde yer alan bir şehir olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda önemli çalışmalara imza attık. 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümünde kurduğumuz deprem simülasyon TIR'ı ile de vatandaşlarımızı deprem konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizde ve tüm dünyada bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ