THK, kurban derisi bağışlarını bekliyor

Kurban Bayramı öncesi kurban derileri ile ilgili açıklama yapan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, "Türk Hava Kurumu olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da makbuz karşılıÄ

GÜNDEM 16.08.2018 18:00:00 0
THK, kurban derisi bağışlarını bekliyor

 

 

Kurban Bayramı öncesi kurban derileri ile ilgili açıklama yapan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, “Türk Hava Kurumu olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da makbuz karşılığı kurban derisi toplayacağız” diyerek vatandaşların kurban derilerini THK’ya bağışlamaları için çağrıda bulundu.

 

 

 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kurban derileriyle ilgili açıklama yapan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, “Vatandaşlarımız bayramın birinci günü şehir merkezinde kuracağımız çadırda kurban derilerini makbuz karşılığı bağışlayabilirler” dedi.

5 ARAÇLIK EKİP TAHSİS EDİLDİ

Talepleri üzerine Çerkezköy Belediyesi tarafından 5 araçlık ekip tahsis edildiğini, bunun yanında büyükşehir belediyesi mezbahanesinin de deri toplama ve tuzlama merkezi olarak tahsis edildiğini dile getiren Zümbül “Şehir merkezinde gezici araçlarımız vatandaşların talepleri üzerine kurban derilerini ivedi bir şekilde makbuz karşılığında alacaklardır. Toplu kesim merkezlerine Türk Hava Kurumu’nun kolluk görevlileri de hizmet verecek” dedi.

“HER GÜN MUHTARLIKLARDAN ALINACAK”

Kapaklı Belediyesi’nin de deri toplama çalışmaları için 3 araç tahsis ettiğini dile getiren Zümbül, “Çerkezköy ve Kapaklı ilçe köylerinde hergün kurban derileri muhtarlıklardan teslim alınacak” dedi. Bu yıl fiyatların koyun derisi için 3 TL, keçi derisi için 4 TL ve sığır derisinin tanesi için 105 TL olarak belirlendiğini kaydeden Zümbük “Türk Hava Kurumuna gelir sağlamak amacıyla makbuz karşılığı bağışlanan kurban derileri bu rakamlar üzerinden değerlendirilecek” dedi.

“MÜMKÜNSE TUZLASINLAR”

Vatandaşların kurban derilerini Türk hava Kurumu’na bağışlamaları çağrısında bulunan Mustafa Zümbül, “bayramın ilk 3 günü boyunca kurban derilerini toplayacağız. Havaların sıcak olması nedeniyle derilerin hızlı bir şekilde mümkünse tuzlayarak Türk hava Kurumu’na ulaştırılmasını istiyoruz.  Kurban derilerini teslim etmek isteyen vatandaşlar 0282 726 62 93, 0532 357 67 77, 0537 711 74 88 nolu telefonlardan ve Çerkezköy ile Kapaklı Zabıta Müdürlüğüne ulaşabilirler” dedi. Zümbül, vatandaşların Kurban Bayramı’nı da kutladı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU