Cankurtaranlar 36 vatandaşı ölümden kurtardı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görevli cankurtaran timleri ve gemi adamları, yaz sezonu boyunca boğulma tehlikesi geçiren 36 kişiye olay anında müdahale ederek ölümden kurtardı. 45 kişiye de basit

GÜNDEM 16.08.2018 16:03:00 0
Cankurtaranlar 36 vatandaşı ölümden kurtardı

 

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görevli cankurtaran timleri ve gemi adamları, yaz sezonu boyunca boğulma tehlikesi geçiren 36 kişiye olay anında müdahale ederek ölümden kurtardı. 45 kişiye de basit ilkyardım müdahalesinde bulunan ekipler 5 cankurtaran botu, 11 cankurtaran timi ve 5 gemi adamıyla vatandaşların can güvenliğini sağlamaya devam edecek.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı cankurtaran timleri ve gemi adamları, özellikle Mavi Bayraklı sahillerden; Şarköy ilçesi 1 ve 2 Nolu Halk Plajları, Şarköy Sosyal Tesisler Önü Plajı, Mürefte Halk Plajı ve Süleymanpaşa Altınova Halk Plajlarında yaşanan yoğunluktan dolayı her türlü önlemi alarak vatandaşların can güvenliğini sağladığını açıkladı. Bu kapsamda yaz sezonu başından bu  zamana kadar boğulma tehlikesi geçiren 36 vatandaşa müdahale edilerek ölümden kurtarıldığı belirtilirken, 45 vatandaşa da basit ilkyardım müdahalesinde bulunulduğu ifade edildi. Çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceğini dile getiren Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 5 cankurtaran botu, 11 cankurtaran timi ve 5 gemi adamıyla vatandaşların can güvenliğini sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Haber / Yakup KARATEPE