Su Ürünleri Toptancı Hali'nde sona gelindi

Tekirdağ'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Su Ürünleri Toptancı Hali tamamlanma aşamasına geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Süleymanpaşa Su Ürünleri

GÜNDEM 15.08.2018 16:48:00 0
Su Ürünleri Toptancı Hali

 

Tekirdağ'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Su Ürünleri Toptancı Hali tamamlanma aşamasına geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Süleymanpaşa Su Ürünleri Hali'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

 

Marmara Denizi boyunca çok geniş bir sahili olan, çok sayıda vatandaşın geçimini balıkçılık ve deniz ürünleriyle sağladığı Tekirdağ’da kentin su ürünleri ihtiyacının yasal şartlarda ve sağlıklı koşullarda depolanması ve dağıtımının yapılarak tüketicilere ulaştırılması amacıyla Süleymanpaşa Yavuz Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde inşa edilen Su Ürünleri Toptancı Hali’nin yakın zamanda hizmete sunulacağı belirtildi.

3 KATTAN OLUŞACAK

Yetkililer “Bir bodrum kat, zemin kat ve birinci kat olmak toplam üç kattan oluşan, 6.488 metrekare inşaat alanına sahip Su Ürünleri Hali'nde ürün paketleme ünitesi, ambalajlı ürün deposu, idari ofisler, tartım alanı, mezat alanı, 11 adet soğuk muhafaza odası, -22 derecelik soğuk muhafaza odası, buz imal odası, buz deposu, denetçi odası, hakem kurulu bürosu, güvenlik odası, çöp odası, 65 araçlık otopark, 54 kişilik restoran, açık teras, mutfak, çağ ocağı, abdesthane, mescit, depo, bay ve bayan WC'leri bulunuyor” dedi.

“BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Süleymanpaşa Su Ürünleri Hali'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İnşaat çalışmalarında gelinen son durum ile ilgili olarak teknik personelden bilgi alan Albayrak “Marmara Denizi, Tekirdağ'ımıza güzellik kattığı gibi iş ve aş imkânı da sunuyor. Şehrimizde pek çok hemşehrimiz, geçimini deniz mamullerinden sağlıyor. Balıkçılık ve deniz ürünlerinin böylesine önemli olduğu ilimizde Su Ürünleri Hali'ni inşa ederek bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Yapmış olduğumuz bu tesis faaliyete geçtikten sonra deniz ürünleri daha sağlıklı koşullarda muhafaza edilecek ve tüketicilere ulaşacak. Güzel Tekirdağ'ımızda böyle bir yatırımı gerçekleştiriyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Haber / Ayşenur AYDIN