20 gence 100 büyükbaş hayvan desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projesi kapsamında 20 genç çiftçiye hibe olarak 100 büyük baş hayvan teslim edildi. Tekirdağ Karadeniz Mahall

GÜNDEM 15.08.2018 16:44:00 0
20 gence 100 büyükbaş hayvan desteği

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projesi kapsamında 20 genç çiftçiye hibe olarak 100 büyük baş hayvan teslim edildi. Tekirdağ Karadeniz Mahallesi'nde düzenlenen büyük baş hayvan teslim törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da katıldı.

 

Karadeniz Mahallesi'nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Burhan Alim, Tekirdağ'da yürütülen projeler ve desteklemeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Alim'in ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Mustafa Yel konuşma yaptı.

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Gençlerin, hükümetin verdiği imkanları en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirten Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da “Bu yıl Tekirdağ'da 150 vatandaşımız Genç Çiftçi Projesi'nden faydalandı. Tekirdağ'ın ülkemiz için önemli bir üretim merkezi olduğunu aktaran Ceylan, "Gerek hayvancılıkta gerekse de bitkisel üretimde ilimizde ciddi gelişmeler oluyor. Hükümetimizin sürdürülebilir tarım açısından yürütmüş olduğu projeler çerçevesinde Genç Çiftçi Projesi de başarılı bir biçimde yürütülüyor” dedi. Tören, genç çiftçilere Vali Mehmet Ceylan ve protokol üyeleri tarafından sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

Haber / Özge MERİÇ