Koçak: Gün Türkiye'ye sahip çıkma günüdür

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum ile ilgili açıklama yaptı. Türk halkının birlik ve be

GÜNDEM 14.08.2018 18:00:00 0
Koçak: Gün Türkiye

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Amerika Birleşik Devletleri’nin en üst düzeydeki yetkilileri tarafından ülkemize yönelik yayınlanan tehdit mesajları ve yaptırım tehditleri, sonrası uygulamaya konulan kararlar hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi. Amerika Birleşik Devletleri’nin tutumunun, uluslararası hukuk ve devletlerarası ilişkilerle bağdaşmayacağını söyleyen Koçak, “Uzun yıllar sözü edilen “müttefiklik” ve “stratejik ortaklık” kavramına sığmaz" dedi.

“SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ”

Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti ve milletiyle bütün tehdit, baskı ve dayatmalara karşı birlik ve beraberlik içinde olduğunu hatırlatan Koçak, "Gün, Türkiye’ye sahip çıkma günüdür. Geçmişte “istiklal savaşını” zaferle sonuçlandıran Türkiye Cumhuriyeti, siyasal ve ekonomik bağımsızlığını korumanın mücadelesini kararlılıkla verecektir. Bu tavır, ülkenin toprağını, emeğini savunmaktır, yurtseverliğin gereğidir. Türk-İş olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazır olduğumuzu herkese duyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin kalkınmasında, ekonomik gelişmesinde işçilerin alın teri bulunduğunu belirten Koçak, "İşçilerimiz bugün de elini taşın altına koymaktan çekinmeyecektir. Mesele memleket meselesi olduğunda tutumumuz herkes tarafından bilinmektedir" dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU