Trakya'da ilk kez düzenleniyor

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği projesi olan Günebakan Yerel Yönetim Hizmet Ödülleri yarışmasının tanıtım toplantısı yapıldı. Süleymanpaşa Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nde düz

GÜNDEM 14.08.2018 17:58:00 0
Trakya

 

 

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği projesi olan Günebakan Yerel Yönetim Hizmet Ödülleri yarışmasının tanıtım toplantısı yapıldı. Süleymanpaşa Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nde düzenlenen toplantıda, yarışma başvuru süresinin 1 Ağustos Çarşamba günü başladığı belirtildi. 30 Eylül tarihlerinde sona ereceği açıklanan başvuru süresinin tamamlanmasının ardından 1 Ekim itibari ile çalışmaların değerlendirileceği açıklandı.

 

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TRAKYAKENT Birlik Müdürü Behçet Atlı, TRAKYAKENT Encümen Üyeleri Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Tanış ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz katıldı.

"TRAKYA AYÇİÇEK ÜRETİMİNİN YÜZDE 65'İNİ KARŞILIYOR"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yarışma hakkında bilgi vererek  Biliyorsunuz ki Trakya, Türkiye'deki Ayçiçek üretiminin yüzde 65'ini karşılıyor.  Bundan dolayı da gerçekleştireceğimiz Yerel Yönetimler Hizmet Ödülleri Yarışmasının adını Günebakan koyma kararı aldık. Bu yarışmada Büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, il belediyeleri ve belde belediyeleri katılabilecek. Proje kategorileri tarımsal hizmetler, kültür ve sanat, ulaşım, sürdürülebilir çevre yönetimi, kurumsal sosyal sorumluluk, sosyal belediyecilik, şehircilik altyapısı, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve işbirliği ile lojistik olarak belirlendi. Bunlar haricinde de özel ödüller kategorisi mevcut. İdari ve proje kategorilerinden bağımsız olarak tematik özel ödüller verilecek. Bu ödüllere başvuru alınmayacak olup jüri üyeleri son değerlendirmede bu ödül sahiplerine karar verecekler. Ödül ile ilgili sayı sınırlaması mevcut değil. Bu kategori içeriğini de `Doğaya Saygı Özel Ödülü', `Tarihi Değerleri Korumaya Saygı Özel Ödülü', `Gençliğe Yönelik Hizmet Özel Ödülü' ve `İç Göç ve Uyum Hizmet Özel Ödülü' oluşturuyor" dedi.

İKİ ÖNEMLİ ESAS VAR

Sözlerine devam eden Albayrak, "Yarışmaya katılan projelerin kabulünde iki önemli esas var. Projelerin 2016 veya 2017 yılında başlatılmış ya da uygulamaya konulmuş, tamamlanmış olması gerekiyor. 2018 yılında başlatılan projeler yarışmaya dâhil olamayacak. Jüri üyelerimizden de söz etmek istiyorum. Jüri üyelerimiz çok değerli profesörlerden, akademisyenlerden ve belediyecilik bilgisi anlamında tecrübeli kişilerden oluşmaktadır. Bu yarışma Trakyakent için ve Trakya Bölgesi'nde yaygınlaştırılması adına ilk olacaktır. Belediyelerimize şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

1 EKİMDEN İTİBAREN DEĞERLENDİRİLECEK

 

Albayrak'ın ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı ve TRAKYAKENT Birlik Müdürü Behçet Atlı yarışmanın başvuru şartlarının TRAKYAKENT web sitesi www.trakyakent.gov.tr  adresinde yayınlandığını belirterek "2016 yılı ve 2017 yılında yapılan projeleri değerlendirmeye alacağız. Her çalışma için 10 dakikalık bir video gösterimi yapılacak. Bu ister profesyonel isterse de amatör bir ekip tarafından gerçekleştirilebilecek. Farklı materyaller sunulmak isteniyorsa bunlar da birliğimize verilebilir.  Projelerin başvuru süresi 1 Ağustos ve 30 Eylül tarihlerini kapsamak üzere 2 aydır. 1 Ekim'den itibaren de çalışmalar değerlendirilecek. Daha sonra da uygun bir tarihte sonuçlar açıklanacak." şeklide konuştu.

 Haber / Özge MERİÇ