Kurban satış yerleri hazırlanıyor

Kırklareli Belediyesi Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban satışları için hazırlıklara başladı. Cumhuriyet Mahallesi Çağdaş 2 Konutları arkasında belediye ekipleri tarafından kurban satÄ?

GÜNDEM 14.08.2018 16:41:00 0
Kurban satış yerleri hazırlanıyor

 

 

Kırklareli Belediyesi Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban satışları için hazırlıklara başladı. Cumhuriyet Mahallesi Çağdaş 2 Konutları arkasında belediye ekipleri tarafından kurban satışı yapacaklar için düzenleme ve alan belirleme çalışması yapıldı. Kurban satış alanında kotraların konulacağı yerlerin çizimi yapılırken, yer satışları da başladı.

 

Kırklareli Belediyesi tarafından Kurban satış alanına çöp konteynerleri, güvenlik kulübesi, seyyar tuvalet konulacağı bildirildi. Ayrıca, satış yerinde karantina bölgesi alanı yer alacağı kaydedildi. Kurban satış yerlerinin satışa çıktığı bildirilirken, alanda 28 adet kotra koyma yeri olduğu açıklandı. 25 metrekarelik olan kotra yerlerini kiralamak isteyenlerin 250 lira ödeyeceği ifade edilirken, yer kiralamak için Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne başvurmaları istendi. Kotra yerleri hakkında bilgi almak isteyenlerin '153 Alo Zabıta' hattını arayabilecekleri bildirildi.

 

KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

 

Kurban satış yerlerinin belirlenmesinin yanı sıra, kurban kesim yerleri de belirlendi. Kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar Kırklareli Belediyesi’ne ait mezbahada, İstasyon Mahallesi’nde bulunan Sungurbey Erkek Öğrenci Yurdu’nda ve Özel Ali Osman Keçici Kırklar Öğrenci Yurdu ve Karakoç köyünde bulunan Özel Dere Et ürünleri kurbanlarını kesim için götürebilecekler. Kamuya açık alanlarda cadde ve sokaklarda kesim yapanlar tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanarak kurbanlarına el konulacağı açıklandı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN