Ölümünün 1'inci yılında törenlerle anıldı

Edirne'nin simge isimlerinden biri olan Edirne Belediye Başkanlığı ve Sağlık Müdürlüğü görevlerinde de bulunan; Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesinin emekli öğretim üyelerinden araştÄ

GÜNDEM 14.08.2018 16:37:00 0
Ölümünün 1

 

Edirne’nin simge isimlerinden biri olan Edirne Belediye Başkanlığı ve Sağlık Müdürlüğü görevlerinde de bulunan; Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesinin emekli öğretim üyelerinden araştırmacı yazar Yrd.Doç.Dr. Ratip Kazancıgil, ölümünün birinci yılında Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerle anıldı.

 

 

Edirne Belediyesi Eski Nikah Salonu’nda düzenlenen törende; Kazancıgil’in dostları, sevenleri Kazancigil’i ve Kazancıgil’in Edirne’ye kazandırdıklarını anlattı. Kazancıgil'in çok uzun ve dolu bir ömür geçirdiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan “Kuşkusuz tüm insanlar uzun ve dolu bir ömür geçirmek ister. Üretebiliyor musunuz, bu dünyadan göçtükten sonra sizi ürettiklerinizle bıraktıklarınızla ananlar oluyor mu, önemli olan budur. Sevgili Ratip Hoca ile birçok şey paylaştık. Ratip Hoca’nın beni en çok etkileyen yönlerinden biri bitmeyen, tükenmeyen heyecanıydı” dedi.

“ESERLERİYLE YAŞIYOR”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de Ratip Kazancıgil’in eserleriyle yaşadığını belirtti. İnsanoğlunun her zaman kalıcı olmayı istediğini anlatan Demir, Kazancıgil'in kalıcı olabilenler arasında yer aldığını söyledi. Edirne’nin önceki dönem Belediye Başkanlarından İbrahim Ay ise; Kazancıgil ile yaşadığı anıları anlattı.

KABRİNİ ZİYARET ETTİLER

Tören sonunda Kazancıgil'in Yıldırım Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edilerek dua edildi. Ardından Edirne Kent Müzesi’nde Fotoğraflarla Ratip Kazancıgil sergisinin açılışı yapıldı. Ratip Kazancıgil için Selimiye Cami’nde de mevlit okutuldu.  

Haber / Özge MERİÇ