Öztrak: Ayağı yere basan önlemler alınmalı

CHP'de yeni oluşturulan MYK'da 'parti sözcülüğü' görevine getirilen Tekirdağ Milletvekili ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak dövizdeki yükselişin önlenmesi için 'a

GÜNDEM 12.08.2018 15:57:00 0
Öztrak: Ayağı yere basan önlemler alınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni oluşturulan MYK’da 'parti sözcülüğü' görevine getirilen Tekirdağ Milletvekili ve Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ilçe ziyaretlerini Malkara’da sürdürdü.

 

TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

Partisinin Malkara İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Öztrak, partililer tarafından kapıda çiçekle karşılandı. “Sayın CHP Genel Başkanımız beni hem parti sözcüsü hem de ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak seçti fakat burada bu sıfatlarla konuşmuyorum. Buraya sizden biri olarak geldim” diyen Öztrak Türkiye'nin ekonomisini ve piyasadaki son durumları değerlendirdi.

 

DEMOKRASİ STANDARTLARI GERİLEDİ

 

Türkiye'de demokrasi standartlarının gerilediğini ve ülkenin hukuk devleti olmaktan uzaklaştığını ifade eden Öztrak “Sadece Haziran ayında 3 milyar dolar açığımız var, 6 milyar dolar rezerve edinmişiz. Durum böyle iken dolar az bulunuyor, Türk parası ise fazla bulunuyor. Böyle olunca da Türk parası dolar karşısında sürekli değer kaybediyor. Bizim çiftçimiz ne üretirse lira ile başkalarına ödeyeceğimiz ne varsa dolar ile işlem yapılıyor. Santrallerin BOTAŞ'a ödeyeceği para dolar ile geçmediğimiz köprülerden ödeyeceğimiz vergiler dolar ile fakat emekli maaşı lira ile işlem görüyor” dedi.

 

GÖRMEZDEN GELEREK BU DURUMU ÇÖZEMEYİZ

 

Türkiye'deki malının güvencede olmadığını düşünen yabancıların ülkemizden gitmeye başladığını ifade eden Öztrak “Her şeyin başı güven fakat maalesef şu anda güven adına hiçbir şey yok. Dün 3.70 olan dolar bugün 6.50 oldu. Bir senede kimin maaşı bu kadar arttı? Hiç kimsenin. Türkiye ciddi bir dar boğazdan geçiyor. Artık hayal kurmamamız lazım. Açıkça söylemek gerekirse ekonominin kötü gidişatı dünya üzerindeki sistemden değil, bizim ülkemizin ekonomisinin kötü yönetilmesinden kaynaklanıyor. Sıkıntıyı görmezden gelerek bu durumu çözemeyiz” dedi.

 

ÖNLEMLER ALINMAZSA GİDİŞATI DURDURMAK ZOR

 

İktidar tarafından 100 günlük programın açıklandığını anımsatan Öztrak “Köprülerden bahsediliyor, birden fazla katlı tünellerden bahsediliyor, Kanal İstanbul projesinden bahsediliyor. Tabii ki bunlar yapılsın. Fakat hiç kimse de sormuyor, 'Nereden geliyor bunun parası?' diye” dedi. Öztrak, dövizdeki yükselişin önlenmesi için 'ayağı yere basan' önlemler alınması gerektiğini ifade ederek “Döviz durduğu yerde duruyor, Türk Lirası hızla değer kaybediyor. Bir an önce ayakları yere basan önlemler alınması gerekiyor. Eğer önlemler alınmazsa bu gidişatı durdurmak daha da zora girecek. Artı her geçen günde almamız gereken tedbirlerin dozu artacak. Bu nedenle, tedbir alınmazsa dövizi tutamayız, dövizi tutmak için alınacak önlemler de her geçen gün artar. Vatandaşın parası da pul olur" dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU