Kur'an Kursu öğrencilerine bağımlılığın zararları anlatılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yeşilay arasında 4 yıl önce imzalanan protokol kapsamında Yeşilay Çerkezköy Koordinatörü ve Çerkezköy Fevzipaşa Cami İmamı İsmail Bütün, ilçe genelin

GÜNDEM 12.08.2018 14:37:00 0
Kur

Tüm Kur’an kurslarında öğrencilere bağımlılıkla mücadele semineri veren İsmail Bütün, seminerlerinde obezite, teknoloji bağımlılığı ve sigaranın zararını örneklerle anlatıyor. Gün içinde çok fazla bilgisayar başında durulmaması gerektiğini kaydeden Bütün, bunun hem gözlere hem de bedene zararının olduğunu dile getiriyor.

 

TÜM KUR’AN KURSLARINDA VERİLİYOR

 

Tütün ve tütün ürünlerinin de vücuda çok fazla zararının olduğunu kaydeden Bütün, tütün ve tütün ürünlerinin yol açtığı hastalıkları da sıralıyor. Seminer sonunda öğrencilere konu ile ilgili hazırlanan video da sunuluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yeşilay’ın 2014 yılında imzaladığı protokol ile hayata geçirilen ve camilerde de ders olarak verilmeye başlanan “Bağımlılık” seminerlerinin bu yıl da devam ettiğini belirten İsmail Bütün, öğrencilere tüm camilerde ‘Bağımlılık ile mücadele, ‘Sağlıklı Yaşam’, ‘Teknoloji bağımlılığı’ ve ‘Tütün Bağımlılığı’ konularında eğitimler verildiğini ifade etti. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU