Dolar fırsatçılığı hortladı

Dolar kurundaki yükseliş yine birilerine fırsat oldu. Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de en önemli sektörlerden biri olan inşaat malzemeleri sektöründeki bazı firmalar başta olmak üzere farkl

GÜNDEM 10.08.2018 19:17:00 0
Dolar fırsatçılığı hortladı

Çerkezköy’de bazı sağduyulu vatandaşlar, krizi fırsata çevirmeye çalışan tedarikçileriyle yollarını ayırdıklarını belirtti. Ülkenin bir girdaba sokulmak istendiğini belirten sağduyulu vatandaşlar ve esnaflar “Ülkemiz sokulmak istenen girdaptan Türk milletinin sağduyusu ve feraseti ile kısa sürede çıkacaktır” diyerek döviz kurundaki dalgalanmayı fırsata çevirmek isteyenlere tepki gösterdi. 

 

 

ALTIN DA UÇTU

 

 

Dolardaki artış altın fiyatlarını da etkiledi. Çerkezköy’de Perşembe günü 346 liradan satılan çeyrek altın, dün 419 liraya çıktı. Çeyrek altın fiyatı bir günde 73 liralık artışla 419 liraya çıkarken, yarım altın 837 liraya, tam altın bin 674 liraya, ata altın bin 695 liraya, gram altın 259 liraya yükseldi. Fiyatlardaki artış nedeniyle pek çok kuyumcu dün alım-satım yapmadı. Önümüzdeki günlerde bu durumun ne olacağını kestiremediklerini belirten kuyumcular “Özelliklede düğün sezonu olması nedeniyle altındaki bu inanılmaz yükseliş bizleri olduğu gibi vatandaşları da şok etti. Bu fiyat yükselişleri sektörümüzü olduğu kadar vatandaşlarımızı da büyük ölçüde etkiliyor” dedi.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ