Mera iyileştirme çalışmaları devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi kapsamında mevcut hayvan içme suyu göletlerinin bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. İhtiyaç duyulan yerlere de yeni göletl

GÜNDEM 9.08.2018 15:49:00 0
Mera iyileştirme çalışmaları devam ediyor

Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi kapsamında yapılan çalışmalarla Malkara'ya bağlı Kozyörük ve Çavuşköy mahallelerinde yeni hayvan içme suyu göletleri yapılırken, Sağlamtaş Mahallesi'ndeki mevcut gölet ile Süleymanpaşa'da Karansıllı, Doğrukkaracamurat ve Osmanlı mahallelerinde bulunan göletlerin bakım onarım çalışmaları tamamlandı.

 

EKİM AYINDA TAMAMLANACAK

 

Tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirilen projelerin yanı sıra projelerine devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi, hayvanların daha uygun koşullarda yetiştirilmesi, verimliliklerinin arttırılması, et ve süt üretim maliyetlerinin düşürülerek üreticilerin desteklenmesi amacıyla Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında kırsal mahallelerde 5 tanesi yeni, 17 tanesi ise bakım ve onarım olmak üzere toplam 22 adet hayvan içme suyu göleti yapılacağı kaydedildi. Hayvan içme suyu gölet yapım çalışmaları, Süleymanpaşa, Demirli Mahallesi ve Saray, Yuvalı Mahallesi'nde devam ederken, kalan hayvan içme suyu göletlerinin Ekim ayı içerisinde tamamlanmasının planlandığı açıklandı.

 

Haber / Özge MERİÇ