90 kilometre yol asfaltlandı

Marmaraereğlisi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında asfalt sezonunun başlamasından bugüne kadar olan veriler açıklandı.  Yapılan açıklama

GÜNDEM 9.08.2018 15:46:00 0
90 kilometre yol asfaltlandı

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri şuana kadar 30 km yolu sıcak asfaltla kaplayarak kullanıma açtı. Sıcak asfalt ekip çalışmalarının Sultanköy Mahallesi ana giriş sokaklarında devam ettiği bildirildi. Sathi kaplama asfalt ekibi yaz başından itibaren yaklaşık 60 km yola sathi kaplama asfalt atarak çalışmalarını sürdürdü. Sathi kaplama asfalt ekibi çalışmalarını ise Yeniçiftlik Mahallesi Cumhuriyet Caddesi bağlantılı sokaklarında devam ettiği belirtildi. Kilit taş çalışmaları kapsamında ise 10 bin metrekare alanda yağmur giderleri ve zemin düzenlemesi yapılarak kilit taş serildiği kaydedildi.

 

ÇALIŞMALAR SULTANKÖY MAHALLESİ'NDE DEVAM EDİYOR

 

Altyapıda kanalizasyon ve doğalgaz hattı çalışmaları tamamlanmak üzere olan mahallerde sıcak asfalt çalışmaları başladı. Kanalizasyon ve doğalgaz problemi olan Sultanköy Mahallesi'nde kanalizasyon hattı çalışmalarının yüzde 90’ının tamamlandı ve yol yapım çalışmalarının başladığı kaydedildi. Sultanköy Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde başlayan sıcak asfalt çalışmalarının İstiklal Caddesi ve Millet Caddesi’nde devam edeceği belirtildi.

 

"ÜRETTİĞİMİZ ASFALTI KULLANIYORUZ"

 

Şuana kadar 90 kilometre yola asfalt atıldığını belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tüm mahallelerimizde altyapısı tamamlanmış cadde ve sokaklarımızda sıcak asfalt ve sathi kaplama çalışması yürütüyoruz. Asfalt plentimizde kendi imkanlarımızla ürettiğimiz asfaltı kullanıyoruz. Vatandaşlarımıza bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarımızın artarak devam edeceği sözünü veriyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda da bu performansı göstererek yapılmamış yol bırakmayacağız" dedi. Sultanköy Mahallesi'ndeki çalışmalarla ilgili de konuşan Uyan, "Sultanköy Mahallemizde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ)’nin yürüttüğü kanalizasyon hattı çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. Altyapısı tamamlanan tüm sokaklarımızda yol yapım çalışmalarımız olacak. Daha önce başladığımız sathi kaplama asfalt çalışmalarımızın yanı sıra söz verdiğimiz gibi sıcak asfalt çalışmalarımıza belirttiğimiz tarihte başladık. Tüm mahalle sakinlerimize hayırlı olsun" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ