İlk ayçiçeği 2,35 liradan satıldı

Tekirdağ Malkara'da, sezonun ilk ayçiçeğinin kilosu 2,35 liradan alıcı buldu. Çiftçi Sefer Yolcu, Çavuşköy Mahallesi'nden çıkardığı 12 ton ayçiçeği ürününü satışa sundu. Borsaya

GÜNDEM 9.08.2018 15:44:00 0
İlk ayçiçeği 2,35 liradan satıldı

Malkara Ticaret Borsası'nda gerçekleşen ilk seansta ilçeye bağlı Çavuşköy Mahallesi'nden çıkardığı ürünle çiftçi Sefer Yolcu, pioneer marka ve 42 yağ oranlı 12 ton ayçiçeği ürününü satışa sundu. Borsaya kayıtlı tüccarlar arasında yapılan ilk seans ihalesinde ayçiçeğinin kilosuna 2.35 lira veren Selami , Sahir, Mahir Yıldırım kardeşler, 12 ton ayçiçeğinin sahibi oldu. Malkara Ticaret Borsası yetkilileri, bu yıl ayçiçeğinde verimlerin yüksek olduğunu belirterek, "Bol ve bereketli bir sezon diliyoruz" dedi.

 

"ÜRETİCİMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALIR"

 

Sezonun bereketli geçeceğine inandıklarını, mahsulün bu yıl iyi olacağını belirten ürünü alan firma temsilcileri, "İnşallah ayçiçeğinin fiyatları da yüksek olarak açıklanır da üreticimiz hak ettiği değeri alır. Herkese hayırlı, uğurlu olsun" dedi. Sezonun ilk ayçiçeğini getiren çiftçi Sefer yolcu, 50 litre motorin ile ödüllendirildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU