Kurban satışları başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarca yolu üzerinde oluşturulan kurban pazarında çadırların kurulmasıyla beraber satışlarda başladı. Çadırlarını kurup hayvanlarını görücüye çÄ

GÜNDEM 8.08.2018 21:00:00 0
Kurban satışları başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Pınarca yolu üzerinde oluşturulan kurban pazarında çadırlar kurulmaya başlanırken, satıcılar da Kurban Bayramı öncesi, kurbanlıklarını görücüye çıkardı.

 

 

KURBANLIKLAR ALICILARINI BEKLİYOR

 

 

Yaklaşan Kurban Bayramı ile her yer de olduğu gibi Çerkezköy'de de kurbanlık satışları başladı. Hayvan yetiştiricileri tarafından Trakya’nın bir çok yerinden getirilen kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Hayvan almayı son günlere bırakmak istemeyen vatandaşlar kurban pazarına giderek bütçelerine en uygun kurbanlığı almaya çalışıyor. Küçükbaş hayvanlar bin TL'den, 2 bin TL'ye kadar değişen fiyatlarda satışa sunulurken büyükbaş hayvanlarda ise fiyatlar 10 bin TL ile 18 bin TL arasında değişiyor.

 

 

"VATANDAŞIN İLGİSİNDEN MUTLUYUZ"

 

 

30 büyükbaş hayvan ile Uzunköprü’den geldiğini belirten Gökhan Karataş," 7 Ağustos itibariyle kurban pazarında büyükbaş hayvan satışına başladık. 24 saatlik süre zarfında 5 büyükbaş hayvan sattım. Vatandaşlarımızın ilgisi ilk gün olmasına rağmen güzel, bu yoğunluğun arife gününe kadar böyle devam etmesini temenni ediyorum" dedi. Vatandaşların göstermiş olduğu ilgiden mutlu olduklarını ifade eden Adnan Bekdemir de,"Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl hareketlilik daha erken başladı. İşini son güne bırakmak istemeyen ya da hayvan bulamama riskine girmek istemeyenler şimdiden hayvan almak için pazara gelmeye başladılar. Küçükbaş hayvanları 1-2 bin TL arasında, büyükbaş hayvanları ise 10-15 bin TL arasında satışını yapıyoruz" dedi. Mustafa Çelik, Çerkezköy’de 30 yıl hayvancılık yaptığını kaydederek, "Uzun yıllar bu bölgede küçükbaş-büyükbaş hayvan yetiştiriyorum. Bu yıl belediye yerleri küçültmüş. Geçen yıla göre yerler yarı yarıya düşmüş. Yerlerin ufalması özellikle büyükbaş hayvan satan satıcılar için sıkıntı olacak" dedi.

 

 

BELEDİYE 80 YER HAZIRLADI

 

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri belediyenin Kurban pazarında 80 yer hazırladığını belirterek, "Salı itibariyle vatandaşlarımız kurban pazarına gelerek çadırlarını kurup, hayvanlarını görücüye çıkartmaya başladı. Bu yıl belediye olarak 80 tezgah hazırlandı ve 60-65 arasında tezgaha küçükbaş ve büyükbaş hayvanların çadırları kurulacak. İki gün içinde 20’ye yakın çadır kurulurken, hayvan pazarında 10’a yakın satıcı bulunuyor" dedi

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ