Yapılanlar için teşekkür, yapılmayanlar için eleştiri

Basın toplantısı yapan Çerkezköy siyasetinin tanınan  isimlerinden Mustafa Ordu, yaptıkları hizmetlerden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi'ne teşekkür ederken,

GÜNDEM 8.08.2018 17:07:00 0
Yapılanlar için teşekkür, yapılmayanlar için eleştiri

Çerkezköy’ün tanınan siyasetçilerinden Mustafa Ordu, dün saat 10:00’da H.K Hookah Lounge Kafe’de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kahvaltının ardından konuşan Mustafa Ordu, 7-8 ay sonra yerel seçimlerin yapılacağını anımsatarak “Yerel seçimlerde Çerkezköy’ü yönetecek, Çerkezköy’ün insanlarına hizmet edecek başkan ve yönetim seçilecek. Topluma iyi gözle bakan, kendisini toplumun hizmetine adayacak birinin seçilmesi lazım” dedi. 

 

“KENDİSİNİ HİZMETE ADAYAN BİRİ SEÇİLMELİ”

 

5 ayda kendisine lüks araba, 10 ayda eşine jeep, 1 senede villa alacak kişileri de seçmemek gerektiğini dile getiren Mustafa Ordu “Bir belediye başkanı 2 yılda her şeye sahip oluyor. Maaşıyla böyle bir imkanı yok. Çerkezköy’de belediye başkanı kadar maaş alan 50 tane bürokrat var. 25 sene çalışıyorlar, ne jeep görebiliyorlar, ne de villa. Bunlar bu kadar beceriksiz mi de belediye başkanı 2 senede villasını alsın? Bir belediye başkanı 2 senede bunları sağlıyorsa uluslar arası teknoloji böyle bir başkanı Türkiye’ye bırakmaz, kendi işlerinin başına getirir” dedi. 

 

“BİR TANE DİKİLİ AĞAÇLARI YOK”

 

Çerkezköy’ün bu dönemden önce 2 dönem yönetim tarafından ihanete uğradığını savunan Mustafa Ordu “Bir tane dikili ağaçlarını göremiyorum. Atatürk Caddesi’ne havuzlar yaptılar, onlar da toprak altında kaldı” dedi. “Önceden yerel yönetimi eleştiriyordun, şimdi neden eleştirmiyorsun” diye soranlara da cevap veren Mustafa Ordu “Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy’de kültür merkezi, yüzme havuzu, Kızılpınar’da okul yaptı. Atıl durumda olan kapalı spor salonunu faaliyete geçirdi. Ambardere’nin altyapısına girdi. Kavakdere’yi ıslah ediyor. Bunlar için büyükşehir belediye başkanına teşekkür ederiz” dedi.

 

YAPILANLARA TEŞEKKÜR

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından da parkların revize edilerek yeniden düzenlendiğini, modern pazaryerinin yapıldığını, zabıta binasının yapıldığını, şehitler için anıt yapıldığını belirten Ordu, bu hizmetler için teşekkür ederken, yapılanların yanı sıra her iki belediye tarafından yapılamayanları da sıraladı. 

 

“BU GÜNE KADAR BİR HİZMETİNİ GÖRMEDİM”

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki bazı yeşil alanların önceki yönetim tarafından birilerine peşkeş çekildiğini iddia eden Ordu “Bu alanlar yeniden vatandaşların kullanımına kazandırılmalı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Daire Başkanlığı var. Ama bugüne kadar ne bir açıklamasını duydum, ne de topluma bir hizmetini gördüm. Çevre Daire Başkanlığının hava kirliliği ve çevre ile ilgili topladığı verileri Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile paylaşıp, bu sorunlara çözüm bulması lazım. Bölgemizde kanser vakaları katlamalı olarak artıyor. Bu soruna büyükşehirin sahip çıkması ve çözümü için elinden geleni yapması lazım. Arıtmalardaki pislikler nereye atılıyor? Büyükşehirin bunun önlemini alması lazım” dedi. 

 

“KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPMADILAR”

 

Geçen 4 yılı aşkın sürede küçük sanayi esnafını barındıracak bir sanayi sitesi yapılmadığını söyleyen Ordu “Küçük sanayi esnafı 43 sene önce yapılan küçük sanayi sitesinde çalışıyor. Küçük sanayi sitesi olmazsa olmaz. Bunun kurulması lazım. Çerkezköy Belediyesi’nin de buna el atması lazım. Pınarça’ya giderken sağ tarafta küçük sanayi sitesi yapılabilecek 100 dönüm yer var” dedi. 

 

“2 MİLYON NÜFUSA GÖRE ALTYAPI YAPILMALI”

 

Seçilecek Tekirdağ Büyükşehir ve Çerkezköy Belediye Başkanının Çerkezköy’ün nüfusunun önümüzdeki yıllarda 2 milyon olacağını düşünerek altyapı çalışması yapması gerektiğini söyleyen Mustafa Ordu “Cumhurbaşkanı açıkladı. Silivri’de kanal yapılırsa 2 milyonluk 2 şehir kuracağız dedi. Bunlarsan biri de Çerkezköy. Kanal yapılmazsa da İkitelli bu bölgeye taşınacak. Nereye taşınırsa taşınsın, Çerkezköy’ün nüfusu 1 milyon 1’den başlayacak. Gelecek belediye başkanının buna bakması lazım. Ne yapıp yapı yukarısı ile diyalogların çok iyi olması lazım” dedi. 

 

“GÜMRÜK BİNASI ORADAN KALDIRILMALI”

 

Gümrük Binasının da bulunduğu yerden kaldırılması gerektiğini söyleyen Ordu “Gümrük Binasının yanına kültür merkezi yapıldı, yanında otogar var. TIR’ların arasından aileler gidip gelemez” dedi. 5 yılda iktidar partisinin ilçe başkanı ve milletvekillerinin Tekirdağ’da bir tane projesini görmediğini söyleyen Ordu “Önümüzdeki seçimleri beklemeden subay lojmanlarının kaldırılması lazım. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi park çalışması yapıyor. O alanın da park alanına dahil edilmesi lazım” dedi. Ordu, lojmanların bu zamana kadar kaldırılamamasının sorumlusunun ise AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi ile AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ayşe Doğan ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer olduğunu öne sürdü. 

 

“ATIKLARIN NEREYE GİTTİĞİ ÇOK İYİ KONTROL EDİLMELİ”

 

Çerkezköy ve Tekirdağ’daki hava kirliliği konusunda da ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini kaydeden Ordu “Fabrikaların kimyasal atıklarının ve arıtmadan çıkan kumların nereye gittiğinin çok iyi kontrol edilmesi lazım” dedi. Veliköy’deki çöp sahasının da kaldırılması gerektiğini ifade eden Ordu “O alan kanser hastalığına sebep verecek pislikler yayıyor” dedi. 

 

“BİLGİSİ OLMAYANIN FİKRİ DE OLMAZ”

 

Mustafa Ordu “Bilgisi olmayan kişinin fikri de olmaz, hayalleri de olmaz. Bu hizmetleri yapan kişiler olduğu sürece, olduğuna inanıyorum, biz de o kişinin yanında siyasi parti gözetmeksizin omuz omuza gideriz. Böyle biri çıkmazsa da biz talip oluruz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU